2012. január 31., kedd

Így landolunk mi!

Az "Így startolunk mi" után itt az "Így landolunk mi!


 Az összeállításban néhány landolás közben elcsent pillanatot szeretnék megosztani veletek. Remélem hasonlóképpen elnyeri majd a tetszéseteket.





2012. január 29., vasárnap

Egyik szemem ...

Egyik szemem sír a másiknak nevetni kell. A hétvégét nagy várakozás előzte meg! Újabb etető, újabb napraforgó szállítmány és a nap is mellém állt. nem mondhatnám, hogy az etetők üresek voltak, de a nagy invázió elmaradt.

Sebaj!!

Majd talán ma!


Azért szombat reggel egy csodás meggyvágó mint különlegesség (a mi etetőinken), meglátogatott minket.

2012. január 28., szombat

Tengelic csapat faggyal jő

Drága párom szerda délután izgatottan hívott telefonon.

Megszállták az udvart a tengelicek!!

..és hogy nekem is legyen egy kis örömöm a történtekből, készített is apának egy, két...sok képet.

A földön keresgélő tengelicek között egy két zöldikét is észrevenni.







2012. január 24., kedd

Így startolunk mi!

 Az elmúlt hetekben több az etetőkről felreppenő és az etetőkre landoló madarat sikerült lencsevégre kapnom. Számomra ezek mindig igen kedvesek, bár van még mit tökéletesíteni a felvételeken. Most az etetőt zsákmányukkal (magok) elhagyó madarakat válogattam ki.










2012. január 15., vasárnap

Tengelicek napja

 Bár sok-sok cinege és mezei veréb is tiszteletét tette nálunk, a mai nap a tengeliceké volt. Régen látott nagyszámú csapatok tértek be falatozni hozzánk. Ment is a harc az etetőkön, néha egymásnak is estek a verebekkel, cinegéink pedig próbálták kihasználni a az adódó szabad lehetőségeket. Még szerencse, hogy többféle etetőről válogathatják a finomságokat.







2012. január 12., csütörtök

A nagy zsákmány

 Egy hétvége alatt úgy fél kiló diót is elfogyaszthatnak kis cinegéink, de néha hihetetlen gyorsan kiürülnek a dióbelek. Néhányszor már megfigyeltem, hogy nem csak csipegetik hanem egy egy nagyobb gerezdet megpróbálnak zsákmányul ejteni. A hétvégén sikerül megörökítenem eme szokásukat.

2012. január 8., vasárnap

Apró tóparti meglepetés

Ökörszem (Troglodytes troglodytes) 


Egy igazi kis kedvenc lehetne, ha nem lenne oly kis izgága az ökörszemünk, így szinte lehetetlen megfigyelni és az etetőkön is csak nagy ritkán fordul elő. Ugyan kertünkben többször is sikerült meg-megpillantanom, de igazán lencsevégre még nem tudtam kapni. Ezért is hatott oly nagyon rám a tóparti séta.

Ahogy leértem a közeli vácszentlászlói tó partjára, még csak reménykedtem, hogy valami igazán kellemes élményben lesz részem. A tavon pihenő 100-150 vadkacsa (tőkés réce) első pillantásra felhívta magára a figyelmet, de ahogy próbáltam közelebb férkőzni hozzájuk, mindig tova repültek a tó egy másik szegletébe.

Azért sikerült egy termikező egerészölyvet lekattintani és két nagy fakopáncs tojó is felhívta magára a figyelmet.


t.








  Az igazi meglepetés csak ekkor jött egy kis csöppség személyében. E bátor kis ökörszem mit sem törődött közeledtemmel és szinte karnyújtásnyira keresgélt a bokrok mélyében. Így figyelgettem úgy 5-6 méter távolságból míg nem egy szabadabb területen lévő ágra nem szállt, így gyorsan készítettem néhány pompás képet, majd ahogy megjelent, el is tűnt az ágak sűrűjében.

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...