2009. december 1., kedd

Téli vendégeink II.

Kékcinege " a kis kedvenc"

(Parus caeruleus)


A parus nemzetség egyik legkedvesebb és legkedveltebb képviselője. Ki ne csodálta volna már ahogy ez a kis kedves madárka hihetetlen ügyességgel mozog az ágakon és etetőkön? Kék sapkájával, fekete szemsávjával és harciasságával olyan, mint egy apró kis Zorro.

Az első széncinege csapatok társaságában már az első hideg napoktól tiszteletét teszi a madárbarátoknál. Ügyes, leleményes és nagyon tanulékony, szinte minden fajta kihelyezett etetőből könnyedén falatozik. A kékcinege kimondottan szereti a függesztékeket. Nem válogatós, olajos magvak, faggyúgolyó,szalonna, bármit megeszik, de még gyümölccsel és hússal is kínálhatjuk. Egyes források szerint az angliai városokban a tejesüveg fóliáját kilyukasztva a tejszínt is megdézsmálják.

4 megjegyzés:

  1. Úgy szeretném,ha hozzánk is jönne kékcinke!!!!Valahogy nincsen,"csak" széncinke,meg veréb,meg feketerigó,meg a múltkor vörösbegy,de ő is ritkán jön.
    Ezt a golyóbist még ki kell tennem,lehet,hogy arra jönne.

    VálaszTörlés
  2. Szia Mammka!

    Igen! Minden függesztett etetési formát kedvelnek, de javaslom még hogy egy kis diót is tegyél néha csalogatónak!

    3Gracia

    VálaszTörlés
  3. Aha!Dió!!Köszi az ötletet!!!!pedig van is bőven a kamrában,mert van fánk.
    Ma annyian voltak,hogy még!
    Őszapó is jött egy csapat.:)

    VálaszTörlés
  4. Szia Mammka!

    Őszapó nálunk még nem járt, nekem a Balatonon sikerült őket egyszer megcsodálnom! Csodálatos kis hógolyók. Láttam a blogodon a bejegyzést róluk, nagyon tetszett, ahogy az egész blogod is!!
    Most jön a hideg!! Még több éhes szájat kell majd jóllakatni. A lányokkal csináltunk egy saját készítésű faggyútömböt, teszek majd fel képeket róla.
    3Gracia

    VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...