2010. január 31., vasárnap

Hó és a madarak. hó és a lányok!

40 cm hó és ami vele jár!

Évek óta nem látott nagy mennyiségű hó érkezett az égiektől. Hol nagyon, hol kevésbé örültek a szokatlan mennyiségű hónak. Én például a hólapátolás nagyszerű érzésének hódoltam számos alkalommal, azért a lányokkal is töltöttünk több-kevesebb időt a kertben. Vasárnap ebéd után hóembert indultunk építeni ,de a Zsófiék a hókupacok láttán jégkunyhóra szavaztak. De erről majd máshol ,más időben. Eközben a környék összes cinegéje, eredi pintye és sok más madara látogatta kertünk éttermeit. Íme néhány pillanatkép a hétvégi nyüzsgésről.




A hóangyalról és hóbarlangról kicsit később!

7 megjegyzés:

  1. Szia 3Gracia!

    Nagyszerű képeket sikerült ismételten készíteni. Öröm volt őket végignézni. A hóbarlang nagyon jó mulatság, mi is készítettünk, bár még a tél elején. Akkora volt a belseje, hogy kényelmesen ülni tudtam benne.

    Üdv.: Birdman

    VálaszTörlés
  2. Szia Birdman!

    A lányok ma este is lámpással és zseblámpával felszerelkezve játszottak a hókunyhóba.

    VálaszTörlés
  3. De aranyosak!
    Én nem tudom eldönteni, hogy mit csináljak. A hétvégi kertben tettünk ki cinkegolyókat, és szalonnát, viszont csak ilyenkor csak két-három hetente megyünk ki. Most ezzel rosszat teszek, odaszoktatom őket? Arra gondoltam, hogy mivel ritkán van ott kaja, nem szoknak oda, hanem úgy veszik, hogy véletlenül találták, mintha akárhol találnának gyümölcsöt a fán. Vagy rosszul gondolom?
    Itthon a harmadikon az ablakpárkányra szórtam magot, de senki nem találja meg :(

    VálaszTörlés
  4. Szia Metikus!

    A szalonna és a cinegegolyó hosszú ideig elég lehet. Ha nincs állandó terülj-terülj asztalkám, akkor csak oda-oda látogatnak. Szerintem nincs nagy baj, de van olyan etető amit hosszú napokra fel lehet tölteni. Az ablakpárkányra pedig idővel jönni fognak, csak rá kell találniuk, de ez lehet hogy csak jövőre következik be. Inkább mosolyogj.

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű, dizájnos etetőid vannak, nekem meg csak afféle házi barkácsolmányok! Hány etetőből etetsz?

    VálaszTörlés
  6. Szia Ági!
    Köszi! Örülök hogy megnyerték a tetszésedet! 4-5 állandó etető, amit leginkább kedvelnek és van még 5 etető amit ilyen zord időben töltök fel. Minden évben szoktam 1-2 új etetőt készíteni. Sajnos az időjárás néha leamortizálja őket.

    VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...