2011. november 9., szerda

Csuszkák, meggyvágók és még...

Csuszkák, meggyvágók és még sokan mások a Móri Lamberg-kastély parkjában.

Kedves kis barátságos városkában sétálgattam az elmúlt napok, mely sajnos az elmúlt években más módon kapott ismertséget.

De tartogat számunkra más értékes dolgokat, ilyen a móri Lamberg-kastély és annak kedves kis parkja. Így késő ősz felé közeledve is csodás képet nyújtott a park idősebb és fiatalabb fákkal teli kertje. Kellemes látvány fogadott a kert egyig védett sarkában elhelyezett madáretető rengeteg. Az ápolt, gondozott kert és a madarak szeretete meg is hálálta a gondoskodást.


Számos madárfajjal találkoztam a park fái között. A több tucat széncinke között számos csuszka is keresgélt a fa repedései között. Az avarban fekete rigók kutattak kedvükre való finomságok után, a fák lombkoronái között egy pár meggyvágó falatozott a fa terméseiből. Egy öreg fa magasba nyúló ágain éneke rigók élvezték a napsütés melegét.




























































Itt is beigazolódott az elméletem. A számos kihelyezett etetőre eseti vendégek érkeztek. A legtöbb madár a természetesen fellelhető eleségeket keresgélték és fogyasztották.





Ja és a kékcinegéről meg ne felétkezzünk.

1 megjegyzés:

  1. Megint gyönyörű képeket hoztál. Amúgy meg magam is azt vallom nem kell elkezdeni az etetést addig, míg van élelem természetes élőhelyeiken.

    VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...