2010. november 20., szombat

Szombat reggeli hangulat jelentés

A borongós esős hétközi napok után, lélek melengető volt a szombat reggeli ragyogó napsütés. A tiszta égbolt hűs éjszakája után madárkáink is boldog ficánkolással vetették rá magukat az etetőkre. Végre láthattam, ahogy a faggyúgolyó tartón tömték hasukat kedvenc finomságaikkal.







Jó ötletnek bizonyult a nagy etető tetejére szórt eleség, ahol előszeretettel keresgélték az apró magvakat.

6 megjegyzés:

  1. Nálunk pont fordítva volt: egész héten jó idő volt, ma reggelre lett a legrosszabb. Tettem ki az erkélyre magokat.Egy cinke megtalálta, de sajnos két galamb is. Most fő a fejem, hogyan kellene csinálni, hogy a galambok ne férjenek hozzá, nem szeretném, ha odaszoknának.

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűek a fotóid! Már nálunk is nagy a forgalom az etetőnél, széncinkék, kékcinkék, verebek és zöldikék jöttek eddig, de ha hidegebb lesz, biztos megérkezik a többi "kosztos" is :) Már nagyon várom őket!

    VálaszTörlés
  3. Azok a gyönyörű kék cinkék! Hiányolom őket, nálunk nagyon kevés van belőlük, a példának okáért, minden 50. cinege kékcinege. A többi mind széncinke, belőlük rengeteg van. Jól sikerültek a képek, gratulálok!

    Üdv.: Birdman

    VálaszTörlés
  4. Szia Beatrice!
    Én megpróbálnék olyan etetőt kirakni, amihez nem tudnak egyszerűen a galambok hozzáférni. Aminek az oldalán találhatóak kisebb nyílások.
    Péter

    VálaszTörlés
  5. Szia Annás!
    Én is nagyon várom már a pintyféléket, egy-egy zöldike, erdei pinty csodálatosan színesíti az etetőket, nem beszélve agy csapat tengelicről.
    Péter

    VálaszTörlés
  6. Hi Mr. Birdman!
    Don't worry! Some days and going to go the blue birds.
    Péter

    VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...