2009. november 15., vasárnap

Későőszi kirándulás a vácszentlászlói tónál.







Találkozás néhány erdei fülesbagollyal. (Asio otus)



Egyik kedvelt kirándulóhelyünk, a közelben található vácszentlászlói tó. Kellemes környezet, csönd, nyugalom, számos madárfaj és talán az évnek ezen időszakában a legszebb. A lányok kerékpároznak, leveleket és terméseket gyüjtenek, én pedig a változatos madárvilágot, figyelem. A mai barangolásunk alatt lettem figyelmes egy tóparti nyírfa egyik ágán időző fülesbagolyra. Majd ahogy egyre közelebb kerültünk a fához, a lányok egyre több bagolyra lettek figyelmesek. Végül is 4 erdei fülesbaglyot számoltunk meg. Nagy volt a boldogságunk, mivel ilyen közelről a természetben nem mindennapi megcsodálni ezeket a gyönyörű madarakat. Sajnos 1-2 perc elteltével megunták társaságunkat és továbbálltak.



Mivel az erdei fülesbagoly kimondottan éjszakai madár és az alvófának is általában a sűrűbb fenyvesek fáinak egyikét választják, még nagyobb volt meglepetés a velük való találkozáskor. A tó közepén több tucat vadkacsa pihent. A közeli erdőből meg- mejelent sok cinege, zöldike és még egy csapat süvöltő is megpihent egy hatalmas fa tetején.

2 megjegyzés:

  1. Gyerekkoromban mentünk baglyot lesni az egyik házhoz, az iskolához közel. Ott egy nagyon magas fenyőfán szoktak ücsörögni.
    Egyébként nagyon tetszik ez a madaras blog!
    Minden jót!
    Anna

    VálaszTörlés
  2. Köszi Anna!

    Jól esnek a dicsérő szavak.
    Próbálom hasonlóan érdekesen folytatni.

    3Gracia

    VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...