2010. január 2., szombat

Etető kedvence: A Kék cinege!!

Az évvégével lezárult az "Etető kedvence" szavazás. A nagy kedvenc a kékcinege lett! Nálunk is a család igazi kedvence, bár egy őszapónak is nagyon örülnénk. A képzeletbeli dobogóra még a széncinege és a tengelic állhatott fel.







Jelenlegi szavazás:
Kinek a képébe bújnánk leginább.


8 megjegyzés:

  1. Szep ki tematikus blog ez is. Gratula

    VálaszTörlés
  2. Kedves 3Grácia! Lenne egy kérdésem. Mivel sokkal többet tudtok a madarakról, mint én, talán meg tudod mondani, milyen madár pihent meg a kerítésünkön ma? Kicsit nagyobb volt, mint egy galamb és a verebek után jött. Ragadozó lehet, mert görbe csőre volt és olyan szürkésbarna foltos "terepszínű" tollai. A szeme kerek és borostyánsárga volt. Kb 1,5m-re ült tőlünk a kerítésoszlopon. Egy falu szélén lakunk, ahol sok a ligetes, fás terület és a mező. Másfél éve nyáron egy hasonló madár egy seregélyt nekikergetett a nappalink ablakának és a nyár folyamán többször is megpihent a kertünkben. Én vércsére tippelek, szerintetek mi lehet?
    Szép estét!
    Annás

    VálaszTörlés
  3. Szia Annás!

    A ragadozómadarak közül a karvaly az, ami kimondottan és szinte kizárólag énekes madarakat zsákmányol, például a veréb és a cinegék is ilyenek. Télen bejár az etetőkhöz, tudván, ott sok a madár. Hasonló a vércsékhez, méretük is megegyező, bár a színezetük kissé eltér. A színezete szürkéskék hát, szürkésbarna illetve rozsdavörös has.

    Kellemes estét!
    3Gracia

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a gyors választ! Remélem, legközelebb sikerül lefotóznom a "házi" ragadozónkat :)

    VálaszTörlés
  5. Szia Annás!
    Nagyon szívesen! Ha sikerül számítok a fotóra!
    Engem is nagyon kíváncsivá tettél.

    Üdv.
    3Gracia

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok!Megtudnatok-e mondani nekem,hogy milyen madarak azok,amelyek nagy csapatba megszalljak a kornyeket telen,csoportosan ulnek magas fak tetejen,mikor megindulnak bejarjak a kertet,de nem ettek meg semmit,csak a havat,azt aztan csoportosan,egymas melett szepen sorba haraptak.Pont ugy nez ki,mint a seregely,csak kicsit nagyobb,kb. mint egy kicsi vadgalamb.A hata szurkes,a hasa,begye resze vilagosabb,cirmos,es a csore halvanysarga.Egyszoval,egy eleg szurke,verebszeru madar,de tobbszaz volt beloluk,es ami meg erdekes csak kemeny telek idejen jonnek elo.

    VálaszTörlés
  7. Szia!
    Talán pásztor madarak lehetnek, de nálam ilyen madarak még nem jártak és pont télen? A seregélyeknek télen szürkés foltos a ruhájuk! csak könyvben volt hozzájuk szerencsém.
    Péter

    VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...