2010. március 7., vasárnap

Kerti pillantások

Ugyan a beígért hétvégi hóesés minket elkerült, azért igen dermesztő mínuszok jellemezték az időjárást. A zimankó ellenére gyönyörű napsütés olvasztgatta az éjszaka befagyott tócsákat és melengette az átfagyott madárkákat. Nem reméltem, hogy az utóbbi idők legszebb képeit sikerül elkészíteni. Kora reggel egy zöldike pár kutatott élelem után a birsalma fa védelmében, egy balkáni gerle próbálta szomját csillapítani az itatóban talált megfagyott vízzel . Egy tengelic majd 1/4 órán keresztül eszegetett az egyik etetőn. Kerti időzésem alatt a kékcinegék karnyújtásnyira tőlem repkedtek és eszegettek.  









































Jól látszik a két nem közötti különbség, bár a kép nem a legtökéletesebb.

5 megjegyzés:

  1. Gyönyörű képek!!!!!!
    Én is azt vettem észre,hogy a kékcinke nem olyan félős,mint a széncinke.

    VálaszTörlés
  2. Szia Mammka!
    Az egyetlen madár ami a kezemből vette el az élelmet, egy kék cinege. Ez kb 4 éve történt, azóta is hihetetlen ha rágondolok. Többször állok az etetőknél mozdulatlan, de azóta nem történt velem hasonló csoda.

    VálaszTörlés
  3. Újra kinyitottam a blogom,mert nem frissült senkinél,tehát nem vették észre,ha írtam.Úgy meg akkor minek....Illetve csak ti és Birdman jöttetek.:)

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörűek a madárkáid! Nálunk is nagy volt ma a forgalom, de főleg verebek jöttek, néhány széncinke, kékcinke és egy barátcinege pár. Ők a kedvenceim :)
    Csodálatos érzés lehetett, amikor a kezedből evett az a kismadár! Én egyszer itattam kézből egy madárkát. Nekirepült az ablaknak, elszédült és pár órán át nem tudott repülni. Betettük egy dobozba a teraszon, hogy a macskák meg ne egyék. Őriztük is őkelmét és az ujjamról csipegette le a vízcseppeket... Szerencsére hamar magához tért teljesen és elrepült :)

    VálaszTörlés
  5. Szia Annás!
    Sajnos nálunk is nekirepülnek néha az ablaknak. Érdekes verébnek még nem esett baja, a cinegék sérülékenyebbek. Egyszer a Zsófi lányom talált az útmentén elütve egy sérült verebet, 4 órán keresztül ült a doboz mellett!:) nagyon megható volt!

    VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...