2010. augusztus 22., vasárnap

Madárfiókák és szüleik a kertben II.rész



Kenderike

Valójában egy kárminpiros madárra lettem figyelmes amint egy szilvafa ágén megpihent és dalolni kezdett, mellette egy verébnek tűnő madárral. . Készítettem is róla néhány fényképet, mondván ilyen piros kenderikét még nem láttam. Ahogy figyelmesebben megnéztem a képet döbbentem rá, hogy a másik madár egy kenderike fióka. Ha jól megnézzük tollazatát és formáját szembetűnő a különbség, mondanom se kell milyen élvezettel néztem a kinagyított képeket. Sajnos nálunk még nem költöttek, vagy legalább is nem találkoztam fészkükkel. Bokrok alacsonyabban fekvő sűrű részeit részesíti előnyben.

Valahol azt olvastam a hím fogságban elveszíti piros tollazatát.  

6 megjegyzés:

  1. Olyan szerencsések vagytok, hogy ennyi féle madár meglátogat benneteket! Én kenderikét még sosem láttam.

    VálaszTörlés
  2. Szia Pepi!
    Én a karvalyt irigylem hasonló képen, bár a kenderike valóban kedvesebb.
    Péter

    VálaszTörlés
  3. :-)
    Azóta valahogy nincsenek gerlék a kertben. Nagyon elijedtek.:-(
    Én azt sajnálom, hogy a cinegék itt voltak nálunk amíg kikeltek és felnőttek a kicsik,aztán kirepültek és valahogy elmentek innen. Talán a téli etetős időszakra újra visszajönnek majd...

    VálaszTörlés
  4. Igen az elmúlt napokban nálunk is csöndesebb a kert, nekem is eszembe jutott a minap a téli madársereg, de ne siettessük, itt van még a nyár vége és a Gabo kedvenc kora ősze.
    Péter

    VálaszTörlés
  5. Hűűűűűű! Még irigyebbb.:)Fantasztikus!

    VálaszTörlés
  6. Szia Mammka!
    Jól esik az irigykedés! ...és még nincs vége a fiókák seregének, bár ahogy írtam nem mindegyik költött nálunk. Előtte viszont egy kis kitérőt tartok, egy másik kerti szárnyalóra.
    Péter

    VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...