2010. november 30., kedd

A nagy túlélő, nagy dobása

Egy kis albínó veréb már évek óta a kertünk egyik állandó kedvence. 3-dik éve sikerül megfigyelni és egy-egy fotót készíteni kedvencünkről. Az elmúlt napokban egy új "tolla-szegett" madárka került az érdeklődésem központjába. Nem más ő mint egy farktollait elveszítő széncinege. Talán egy macskával találkozhatott. Bár repülése kissé eltér egészséges fajtársaitól, de azért egész jól boldogul a fák és etetők között. Sőt!  ..még egy kedves kis képes történetet is sikerült lencsevégre kapnom.
                                                                           









Szia, te is ebédre jöttél?









Akkor várni kell a sorodra!







Na rendben, ne éhezz itt egy kis szotyi!





Ja és megérkeztek az első erdei pintyek!!









A kis albinó veréb társaival a hétvégén.

5 megjegyzés:

  1. Nekem is volt egy hasonló széncinkém,de annak még volt egy nagyon csúnya sebe a mellkasán,egész sokáig járt az etetőbe.Tavaly az egész etetési szezont nálunk töltötte,remélem meggyógyult.

    VálaszTörlés
  2. Szia Károly!
    Én is remélem, hogy sokáig jár még az etetőimre. Ahol dolgozom, van egy dolmányos varjú hasonló adottságokkal (farok nélkül), úgy 3 éve figyeljük a kollégáimmal. Sajnos mindig csak röptében látom, nagy vágyam egy jó képet készíteni róla.
    Péter

    VálaszTörlés
  3. az albino veréb csudahelyes!!!!! a dolmányosok a legkedvesebb madaraim. amikor kollégista voltam folyton eltűnt az erkélyről a kajám. eltelt pár hét mire rájöttem h a dolmányosok esznek ki a vagyonombol. :D
    szépek és csuda okosak. :)))

    VálaszTörlés
  4. Szia Zsuzsi!
    A dolmányosok mint a varjak!
    Nálunk a munkahelyemen a kertben van néhány csodálatos példány.
    Péter

    VálaszTörlés
  5. szia,
    A varjak az egyik nagy kedvenceim. :D a dolmányosok különösen, ők még elegánsak is.

    a kolink környékén lakott egy pár. mivel nem volt hűtő, csak közös de abból mindig minden eltűnt, az erkélyen tartottuk télen a romlandó ételeket. a virslimet olyan szemtelenül csórták el hogy még a műanyag tasakot rajta a narancsszin béllel ott hagyták. csak és kizárólag a virslit ették meg. :DDDD na azóta tisztelem őket!
    zsuzsi

    VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...