2011. április 17., vasárnap

Fürge mint a gyík

Fürge gyík


Bár a lányoknak a lovaglás volt a vasárnap délelőtt fő attrakciója, azért a lovastanya környéke sok-sok egyéb dologgal színesítette a programot. Míg a lányok lovagoltak, addig apa a madár és más négylábúak felfedezésével töltötte az időt, de ezt majd egy másik bejegyzésben. Szerencsémre a nap számos madaras emlékkel ajándékozott meg.

Csodálatos napsütéses tavaszi reggelünk volt, régóta vártunk hasonlót. Ahogy megérkeztünk a tanyára, a lányok azonnal a lovak felé vették az irányt. Én még csodáltam a csendes, de mégis oly mozgalmas tájat a sok-sok repkedő madárral. Szonja lányom szaladt kevésbé sem halkan hozzám, hogy mit is talált útközben. A nagyok már tova rohantak, de Szonjám egy csodálatos hím fürge gyíkhoz vezetett. Készítettem is néhány képet a napozó hidegvérű barátunkról.

4 megjegyzés:

  1. Jó újra látni a kis "sárkányt". Egyik kedvencem.

    VálaszTörlés
  2. Imádom őket, csodás állatok. =))))))

    (Van amúgy egy leguánom.)

    Úgy szeretném, ha lenne a kertünkben gyík! De nincs. A közeli füves placcon viszont van. Meg az állomáson szoktak még szaladgálni. Kb. annyit veszek észre belőlük, hogy hoppá, ott surrant el valami. =(

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!

    Tegnap újabb gyíkokat találtak a lányok! A leguánt mi is biztos megszeretnénk és sajnos a mi kertünk sem hemzseg a kis gyíkoktól.
    Péter

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Mivel kell ezeket a gyíkokat etetni?
    Tifi

    VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...