2011. május 21., szombat

A Tengelic fiókák kireppentek.

Napok óta fiókák zsivajától hangos kertünk minden szöglete. A házunk melletti bodzásban költő tengelic pár fiókái még a fészek biztonságát élvezik, bár a szülőket nap mint nap látom szorgosan menetrend szerint a fészekhez szállni.




A kert végében fészkelő pár fiókái,( ha jól számoltam öten lehetnek) már a fészken kívüli sűrű rengetegben próbálták az önállóságuk első lépéseit. Kissé ugyan szétszéledve, de azért szem előtt  szálldogáltak ágról- ágra a sűrű bodzással körülölelt akácfákon. Reggel még nem is sejtettem milyen szerencsés lehetek és bogrács kevergetés közben mily sokáig figyelhetem őket és milyen jó képeket készíthetek róluk.










Eközben a  szülők számos fontos dologgal voltak elfoglalva. Figyelték csemetéiket, figyeltek engem és figyelték a betolakodókat. Még a feléjük vetődő reviren kívüli tengelicekkel is nagy csatákat vívtak. De szívet melengető volt nézni őket, ahogy  fiókáikat óvó tekintettel lesik, figyelik.

7 megjegyzés:

  1. Gratula a képekhez. Tényleg nagyon szerencsés vagy, hogy lencsevégre kaptad a tengelic fiókákat. Nem lehetett könnyű meglátni őket a sűrű lombok között.

    VálaszTörlés
  2. Igazán remek fotók. Tényleg. Gratulálok!

    VálaszTörlés
  3. CSODÁS!!!!!!
    ugye milyen jó,hogy bográcsot kellett kevergetned?
    Én szombaton azt hiszem,hogy ökörszemet,vagy csúszkát láttam ugra-bugrálni a bokrok között, de nem mertem megmozdulni,csak JÓL kinyitottam a szemem.:)

    VálaszTörlés
  4. Kedves bz!
    Úgy 10 percen keresztül csak a hangjukat hallottam, no meg a szüleikét, már kissé türelmetlen voltam, hogy nem látni őket. De szerencsém volt!
    Péter

    VálaszTörlés
  5. Szia Mammka!
    Igen! A bográcsólás több felől is örömet szerzett.
    Nálunk egy poszáta féle énekel reggelenként de mindig csak messziről látom, vagy a bozót közepén bujkál.
    Péter

    VálaszTörlés
  6. Gratulálok a fotókhoz.

    VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...