2011. május 16., hétfő

Udvarlás füstifecske módra



A hétvége egyik igen kellemes pillanata volt, amikor sikerült megfigyelnem és lencsevégre kapnom a szomszédunkban fészkelő füstifecske pár udvarlását. Nem mindennapi ceremóniának lehettem részese. Történetünk Don Juan-ja néhány perc tollászkodás után,( melyet kedves társaságában egy szomszédos ágon végzett), felreppent és perceken keresztül körözött kedvese körül, esetenként meg-meg állva a levegőben. Eközben tollruhája teljes pompáját megmutatta tojónknak. A siker nem váratott sokáig hősünk hamarosan kiválasztott párjával szelte a levegő hullámait Remélem hamarosan fiókáik társaságában is sikerül néhány képet elcsennem róluk.


8 megjegyzés:

  1. Jaj de helyesek!!! :))
    Milyen szép is amikor ilyeneket lát az ember!
    Épp nemrég jegyeztem meg a páromnak az esti hosszú sétánk alkalmával, miközben majdnem minden egyes ház tetején, mint valami szélkakasok az énekes rigók hallatták hangjukat, hogy milyen szép, milyen gyönyörű ez, és ilyen dolgokért érdemes élni, felkelni! Annyira jó volt hallgatni őket, mert már naplemente volt, vagy majdnem sötét a város zaja már elhalkult és ők teljes hangerővel énekelnek, tisztán hallható..jaj lenyűgöző, én imádom!! :))
    Egyszer a Deák téren vártam vkire, és ott énekelt egy kicsi rigó. Annyira megszűnt nekem minden más hang és csak őt hallottam, nagyon felvidított :))

    VálaszTörlés
  2. Fantasztikus pillanatok!!!!!!
    Én kb.csak 1 hete látok fecskéket.Úúúúgy szeretném,ha fészkelnének nálunk!!!Van hely bőven!Még azt se bánnám,ha a bejárati ajtó főlé tennék a fészküket,mint egyszer régen.

    VálaszTörlés
  3. A második fotó egyszerűen lenyűgöző! Az érkező "füstös" rendkívül jó "pózban" volt.

    Birdman

    VálaszTörlés
  4. Tegnapelőtt molnárfecsikben gyönyörködtem ugyanígy, most olyan jó volt olvasni ezt a pár sort! Lehet valami módszerrel csalogatni a fecskét, hogy beköltözzön hozzánk? Mert az egyik sufninknak olyan a gerendája, hogy ott vígan meglennének, és a madárkaka se potyogna le. Most mondjuk rozsdafarkú fészkel az egyik sarokban...

    VálaszTörlés
  5. Szia Erika!
    Minden szavaddal csak egyetérteni tudok, imádok a kertbe kiülni és hallgatni a mindenfelől áradó madárcsicsergést. A rigók a legszebb hangú madarak, a fülemüle is közülük való. Én a sárgarigó gurgulázását is nagyon szeretem, pedig ő csak névrokon.
    Pétér

    VálaszTörlés
  6. Szia Mammka!
    Köszönöm, nálunk nagyon népes fecsketábor gyűlt össze, talán ennyit még nem is láttam ilyen tájt.
    Péter

    VálaszTörlés
  7. Köszi Birdman!
    Nekem is az a kedvencem!
    Péter

    VálaszTörlés
  8. Szia Ági!
    Lehet, ha az ajtó mindig nyitva áll, vagy egy ablak ők egyszer biztos rátalálnak. A gerendák alá a füstifecskék, az eresz alá a molnár fecskék szoktak fészkelni. Ma sikerült néhány tüneményes molnár fecske fotót készíteni.
    Péter

    VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...