2011. július 24., vasárnap

Finom falatok fiókáknak III.rész Házi rozsdafarkú újra

Nem sokkal napnyugta után lehettünk, a fák és házak tövében a szürkület jelei keveredtek a környék ablakairól visszaverődő vöröses fényekkel, de a házak tetején még ragyogó fényesség honolt. Ahogy így sétáltam, rozsdafarkú fiókák hangjára lettem figyelmes, ahogy szüleiket hívogatják, nem szűnő étvágyuk csillapítására.


 ..és lám pont a szomszédos ház tetején pillantottam meg őket amint tátott szájjal várják anyjuk, no meg apjuk által hozott csemegéket.





Sőt az egyik szülő érkeztét is sikerült lencsevégre kapnom egy jókora szaftos falattal.

5 megjegyzés:

  1. nagyon jók ezek a képek :)

    VálaszTörlés
  2. Szia Andi!
    Köszönöm! Nekem is tetszenek:))

    VálaszTörlés
  3. Jaj de aranyos :-)... nagyon tudják követelni a kaját :-)...minden fiókára érvényes :-), csodálom a szülőket ahogy rendületlen szorgalommal szerzik az élelmet nekik.

    csipike

    VálaszTörlés
  4. Nekem is vannak minden évben, sőt egyszer tanúi lehettünk amint egy kakukk betette a fészekbe a tojását a kicsiny rozsdafarkú tojások mellé. Ez a postaládánkban volt, így figyelemmel tudtam kísérni az eseményeket. A kakukkfióka kikelt, és a kicsiny madár egész nap hordta neki az eledelt, miközben a kis tojásokat folyamatosan kirugdosta a fészekből. Többször próbálkozam hogy visszateszem, de nem jártam sikerrel, mert pillanatok alatt kirakta a tojásokat. Végül a tojások elpusztultak, a kakukk pedig kirepüt, de legalább 2-szer akkora volt mint a nevelőanyja.

    VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...