2012. március 3., szombat

Tengelic színre lép

Ha megjelennek e csodás kis pintyeink mindig történik valami.
.. és nem csak a tollazatuk révén lesz színes az etető. Bár a tavasz már bontogatja szárnyait, azért az időjárás még tartogat meglepetéseket kis kosztosainknak.
Kis csapatokban ma is ellátogattak az etetőkre.















Remélem néhányuk a mi kertünket választja majd fészkelő helyül.

6 megjegyzés:

  1. Jaj úgy örülök, hogy erre a blogra találtam!! Végre kicsit többet is láthatok és tudhatok kedvenceimről.....azt hiszem sokszor barangolok majd ide!
    Minden jót! Flóra

    VálaszTörlés
  2. Szia Flóra!

    Hát én is nagyon örülök, hogy rám találtál és legfőképp, hogy hasznos és érdekes is számodra az oldal.
    Remélem a folytatás is hasonlóan színes lesz.
    Péter

    VálaszTörlés
  3. Szia Péter!

    Ismét én....azt azért áruld el, hogy te meddig tálalsz a madárkáidnak??? Mivel még hozzánk rengetegen járnak, ma is tele töltöttem az etetőket....persze én szívem szerint még nyáron is etetném őket, de nem akarok a természet rendjébe túlságosan belekotnyeleskedni.....így április végéig gondoltam etetni őket.
    Látod olyan érdekes, hogy állandóan távcsővel sasoljuk őket, de most jutottam el odáig, hogy az etetésükön kívül többet tudjak meg.....télen még azt sem tudtam, hogy tengelice raj látogat meg...ma is ők jöttek többen.
    Na nem zargatlak tovább....olvasgatlak. Jó sasolást kívánok nektek és természetesen a lányoknak!
    Szép estet! Flóra

    VálaszTörlés
  4. Szia Flóra!
    Én egy kissé eltérő véleményen vagyok mint sok "igazi ornitológus". Szerintem a madarak akkor jönnek és addig amíg a természetben nem találnak megfelelőbb eleséget. Általában a telelő madaraink magevők illetve a vegyes étrendet is kedvelők. Ilyenkor a barkán kívül nem sok minden érik. Nálunk az elmúlt évben ilyen tájt a tengelicek a kimagosodott barka termését eszegették. De fészkelésnél biztos nem jó ha a madarak pl.cinegék magokkal etetnék a fiókékat. Így én március végével, április elejével befejezem az etetést. Míg mínuszok vannak éjszakánként elkel a kalória.

    Péter

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm Péter....így teszek akkor én is! Minden jót!

    VálaszTörlés
  6. Ma nagyon méltatlankodtak nálam, hogy miért nincs szotyi, hogy kiürült a büfé. Ugyanis takarítottam az etetőt és itatót, iparkodtam is, mert kaptam ám a sok csivitelést a fejemre :-)

    Köszi, hogy az etetéssel kapcsolatban helyesen írtad, hogy a költési időszakban nem szabad már etetni őket.

    Csipike

    VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...