2010. március 6., szombat

A kihelyezett etetők!

Ma olvastam, hogy Birdman természet búvár olvasóm elkészítette fészekodúkat. Jól sikerültek. Mi a lányokkal éppen ma helyeztük ki az etetőket a kertbe.


Kedvenc kék cinegének a fűzfa védett sűrűjébe.












A vörösbegyre várva.












A rozsdafarkúaknak a tetőgerendára helyezve.

12 megjegyzés:

  1. Köszönöm a tippeket,hogy melyik madárkámak hova és milyet kell tenni!Nagyon szorgosak voltatok!!!!

    VálaszTörlés
  2. Szia Mammka!
    Ezért kezdtem neki a blog "írásának"!:) Szerettem volna érdekessé, színessé és mindenki számára érthetőbbé tenni ezeket a dolgokat. Mivel én is csak amatőrként űzöm ezt a sportot egy kicsi másképp látom a világot és megpróbálom a saját megfigyelésimet és elképzeléseimet a profikéval ötvözni.

    VálaszTörlés
  3. Ügyik vagytok, mi még sehol nem tartunk :-(

    VálaszTörlés
  4. Szia Pepi!
    tessék igyekezni!;) Itt van mindjárt március idusa! De ha nem idén akkor majd jövőre!

    VálaszTörlés
  5. Ígérem jövő héten nálunk is fenn lesz a madárház.:-)

    VálaszTörlés
  6. Szia Pepi!
    Büszke leszek rátok!!!:))

    VálaszTörlés
  7. Szia Péter!
    Örömmel jelentem, hogy már 2 cinke odunk van .-)Tanácstalanok vagyunk abban, mennyire kell egymástól távolra tenni 2 odut, hogy a családok ne zavarják egymást? De jó lenne ha tudnál erre felelni nekem.

    VálaszTörlés
  8. Szia Pepi!
    Gratulálok!!
    Elég nagy kert kellene hogy több cinege fészkeljen egyszerre. Bár elképzelhető, hogy a kék és a széncinege egy teritóriumon belül fészkeljen. Általában 1 cinege 2-3 kerti területet birtokol. De a különböző madárfajok jól meglehetnek egymás mellett. Nekünk kb.1300nm es a telek, ez egy közepes méret. Tavaly 1 rozsdafarkú, 1 balkáni gerle, 1 őrgébics és 1 kékcinege pár költött nálunk. Bár volt olyan év amikor 1 költő pér volt mindössze.

    VálaszTörlés
  9. Fel helyezte a párom mindkettőt, egyiket a dió, másikat a fűz-fára. Remélem beleszeretnek valamelyikbe a cinegék. Legalább kapnak esélyt a választásra, hogy melyik hely tetszik nekik jobban :-)

    VálaszTörlés
  10. Szia Pepi!
    Drukkolok és várom a fejleményeket!!!:)

    VálaszTörlés
  11. Az MME honlapján a C odú kihelyezésére fél-egy méteres magasságot írtak.. ugyan még nem készült el a miénk, de még reménykedem benne, hogy sikerül majd kihelyezni, és beköltözik hozzánk is a vörösbegy... De ez a magasság fejtörést okoz..

    VálaszTörlés
  12. Szia Vacskamati!
    Örülök, hogy az én véleményemet is segítségül hívod. Én sokat foglalkozom a madarakkal (bér amatőrként) és figyelem szokásaikat és a saját tapasztalataimat próbálom a profikéval összerakosgatni. Ahány madár annyi szokás, ahány írása annyi gondolat. De szerintem ha a madár elakarja foglalni, elfoglalja 1m magasan is és akár 3 méter magasan is.
    Péter

    VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...