2011. január 2., vasárnap

Fakuszok az Ökörszemek kiséretében.

A hétvége bővelkedett madárkákban, mint itthon, mint kirándulásaink alkalmával. A tegnapi bejegyzés folytatásaként a fakuszokkal történt találkozásomat veszem górcső alá.
Ahogy tegnap délelőtt a tóparton megpillantottam az ökörszemek csodálatos cikázását, fáról-fára, bokorról-bokorra, nem is gondoltam, hogy más kedves meglepetést is tartogat még ez a kis csapat.

De szerencsére tartogatott, 2 fakusz csatlakozott az őszapók csapatához és míg az őszapók a vékony gallyakat kutatták át addig a fakuszok a fék törzsét és vastag ágait járták végig szorgosan. Néhány hónapja, volt már szerencsém hozzájuk, de most még közelebb engedtek magukhoz ezek a csöppnyi kis madárkák.

Felborzolva!

Lapulva.

Fejjel lefelé néha könnyebb?!

Majd a hátsóját mutatván.10 megjegyzés:

 1. CSODÁLATOS!!!!!!!!!Sárga irigy itt valaki.:)

  VálaszTörlés
 2. Szia Mammka!
  Nekem pedig hízik a májam!:))
  Péter

  VálaszTörlés
 3. Jaj, de aranyos! Sose láttam még ilyen madarat! =D Micsoda karmai vannak! =D
  Nálunk szilveszteri meglepetésként egy hatalmas meggyvágó járt, készült róla videó is. =)
  Ma a szokásos banda egy erdei pinty tojóval egészült ki. Meg volt még egy másik kismadár, ami eléggé "jelentéktelen" kinézetű volt. Cinke méretű és alakú, barna színű, a hátán csíkok. Talán zöldike tojó?

  j.

  VálaszTörlés
 4. Szia Kiddy!
  Az a meggyvágó igazi szint visz az etetőre, nálunk csak ritkán jár. A zöldike testesebb mint egy cinege, egy picit a verebeknél is nagyobb. Bár!?
  Péter

  VálaszTörlés
 5. Szia 3Gracia!

  Csatlakozom Mammkához, valóban csodálatos a fakusz. Őt is felvettem arra a listára akiket szeretnék megpillantani élőben. (A listán szerepel még a jégmadár és a meggyvágó is.)
  Ezek szerint nem csak nekem volt részem az ökörszemekben gyönyörködni a napokban! :)

  Üdv.: Birdman

  VálaszTörlés
 6. Sziasztok!

  Mai új meglepi faj: barátcinege. =)
  Csak arra lettem figyelmes, hogy pici a teste, nagy a feje, nincs nyakkendője, az inge nem olyan rikító sárga és van egy fehér punkos taraja. XD
  Ő az eddigi leggyorsabb madarunk. Csak úgy cikázott az etetők és az ágak között.
  Megint láttam az "erdei pinty tojót", amiről igazából fogalmam sincs, micsoda. Szeret a verebekkel együtt lógni. =) A jobb lába valószínűleg sebes, mert vastagabb és göcsörtösebb, mint a másik, gyakran be is húzza. =(((
  Sőt, sikerült megfigyelni egy érdekes széncinkét: teljesen normális kinézetű, kivéve a farka, mert az hófehér. De csak a farka! =D
  Betoppant még a vörösbegy is egy pillanatra, meg a meggyvágó, de megijedtek a rigóktól, hamar odébbálltak.
  Egyelőre ennyi!

  Sziasztok, szép napot mindenkinek!

  j.

  VálaszTörlés
 7. Nagyon édes és különleges madárka a fakusz. Egyszer nekem is volt szerencsém hozzá a kertünkben a tavunkba fürdőzni, egy sárgafejű királyka társaságában. Sajnos nem tudom a képet ide betenni. De ha a nevemre kattintasz a honlapomon láthatod a képeket.

  VálaszTörlés
 8. Szia Birdman!
  Nekem is hosszú listám van még!!:)
  Péter

  VálaszTörlés
 9. Kedves Kiddy!
  Nagyon megszaporodtak a vendégeid és igen változatos madárvilág van nálatok.:)
  Péter

  VálaszTörlés
 10. Szia Andi!
  Átlátogattam hozzád, hát mit mondjak irigykedtem.:)
  Sárgafejű királyka és fakusz a saját kertedben én is mindent elkövetek hogy év közben is sok sok madár jöjjön a kertünkbe. Sajnos az ős kerttől még messze vagyunk, de jól haladunk.
  Péter

  VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...