2012. április 9., hétfő

Az év első ... a fészekben.

 A ház végében magasodó jó öreg bodzabokor idén is nagy izgalmaknak ad otthont. A tengelic párnak fészkelőhelyül szolgáló ágas bogas növényzet nekünk csodás megfigyelésre alkalmas helynek bizonyul, most már második éve. Igen szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy a fenti kisszoba ablakából szinte karnyújtásnyi távolságból figyelhetjük, ahogy a kis színes pintyek szorgalmasan építgetik fészküket. Közösen szállított fészekanyagot a tojó gondosan építgeti kis mesterművébe, miközben a hím csodás énekét dudorászva tollazata szépségét mutogatva jelzi erre ő az úr. A párja közben próbálgatja fészkének kényelmét és funkcionalitását, körbe körbe nézve, megigazítva minden egyes fűszálat megigazítva.


5 megjegyzés:

 1. Juj de jó nektek!!!! De egy kicsit nekem is, mert láthatom a képeidet legalább....
  Hozzám még mindíg jönnek a köles magokért, mert most találták meg a földön, amit Februárban a viharos szél egy tele köles maggal pakolt műanyag edényt elhintett a földön minden felé....már azt hittem kölest fogok aratni az udvaron a fű közül, de remélem kicsipegetik a drágaságok.
  Kellemes Húsvéti Ünnepeket!!

  VálaszTörlés
 2. Szia Flóra!
  Tegnap én is fotóztam a keresgélő széncinegéket, bár én mér 2 hete nem rakok ki új eleséget. De a földet nálunk is folyamatosan kutatják.
  Péter

  VálaszTörlés
 3. Kissé elszámoltam magam eleség vásárlásban...vettem 8 kg magot januárban?-a körül a fele még megvan bár újat én sem tettem etetőbe még jönnek keresni csak most azt nem tudom ez télre megavasodik-e vagy adjam oda nekik?????
  Üdv....

  VálaszTörlés
 4. Szia Flóra!
  Én elraktam jövőre, szinte minden évben marad és nem volt még gond vele. Nyugodtan elrakhatod.
  Péter

  VálaszTörlés
 5. Pénteken kosárfonás technikával madáretetőt készítettem...van még egy kis simítás a végeredményig, de igen belemerültem és már emeletes lett belőle .... a képeidet néztem kíváncsi lettem vajon belefészkelnének-e ha kiteszem? Lehet, hogy kipróbálom hátha jó arra.....
  A magot akkor elteszem....
  Üdv!

  VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...