2010. január 23., szombat

Etetői hangulatjelentés IX. délután

Kellemes nap volt, a lányokkal reggel néptáncon voltunk, majd az ebédet együtt készítettük, miközben ki-ki leselkedtünk az etetőkre. Sajnos csúszkát ma sem pillantottunk meg a vendégek között és a pintyfélék is távol maradtak, de azért jutott madár szép számmal nekünk is. Több távoli tengeliccsapatot is megfigyeltünk, de közelebb csak néhány merészkedett. A verebek megszállták az új etetőt és szórták a magokat amerre csak láttak, nem a rendszeretetükről híresek. Megfigyeltem egy kék cinegét, amint percekig egy helyben napfürdőzik, szinte még a tollai sem rezdültek. Remélem a holnapi nap is hasonló napsütéses idővel örvendeztet meg minket.


11 megjegyzés:

 1. Fantasztikus fotók!!!!!! Kékcinke....:) Hogyan tudnék idecsalogatni legalább egyet? tettem ki neki reszelt sajtot, de nem jön. Remélem máshol jóllakik.

  VálaszTörlés
 2. Szia Mammka!

  A reszelt sajt az ökörszemnek segítség, bár mások is fogyasztanak belőle. A kékcinege a függő dolgokért van oda. Félbetört dió felfüggesztve, faggyú golyó stb. Idáig is nagyon szurkoltam, de most már izgulok is!!:)

  VálaszTörlés
 3. Én is csatlakozom Mammkához, tényleg fantasztikusak a fotók. Örülök, hogy nálatok is ilyen sok madárvendég volt. Mammka nyugtatására szolgáljon, hogy tőlünk is eltűntek a kékcinegék, csak széncinege van. Pedig ősz végén, inkább tél elején tele volt velük a kert. Ma is volt szerencsém a karvalyt látni.

  VálaszTörlés
 4. Szia Birdman!

  Remélem a kékcinegéknek is időben látják!! Lehet hogy az összes kékcinege nálunk időzik??!!

  VálaszTörlés
 5. Számomra érdekes, hogy mióta nap, mint nap figyelem a karvalyt, még egyszer sem láttam madarat zsákmányolni, mindig elhibázza.

  VálaszTörlés
 6. Pedig valamit neki is ennie kell!!! Ebben az időben sokáig ő sem bírja. ..és ha jól tudom dögöt nem eszik, csak amit saját maga zsákmányol!

  VálaszTörlés
 7. Azt olvastam a karvalyról,hogy a kerti kis madarakat zsákmányolja sajnos..( Ehetne mást is.
  Köszönöm a kékcinke csalogatására való ötleteket! Faggyúgolyó van kint-nem szeretem ezt a zöld nylonhálót,dehát ez van- holnap teszek ki többet is.Hátha....

  VálaszTörlés
 8. Szia Mammka!

  Mi sem szeretjük a golyókat de cinegék nagyon. Mi ezért csináltunk a lányokkal, a saját elképzelésünk szerint, bár faggyú helyett zsírt használtunk. Tettünk bele, darált diót, kukoricát, búzát ás napraforgót. Festett csirkeháló szerű anyagból készült a hálórésze.
  Az asztali etetődnek nincsen párja!!:) Én is próbaképpen csináltam hasonlót, egyenlőre csak a verebek látogatják, bár ma nem voltunk itthon így nem láthattam.

  VálaszTörlés
 9. Szia Mammka!

  December 14-i bejegyzésben találsz róla képet és rövid leirást.

  VálaszTörlés
 10. Szia 3Gracia!

  Meg szeretném kérdezni, hogy kaphatnak-e a madarak búzát? Nálunk rengeteg van itthon! Ha lehetnek nekik adni, akkor ez is az étlapjukra fog kerülni.
  A karvallyal kapcsolatban az jutott az eszembe, hogy őt nem szokás etetni? Nem lehetne neki kitenni húscafatokat, pl. baromfit? Tán őkelme ezt dögevésnek venné és nem lenne hajlandó elfogyasztani?

  Üdv.: Birdman

  VálaszTörlés
 11. Szia Birdman!

  Búzát szerintem mindennképpen kaphatnak.
  A karvalynak a vadászat kell!! de olvass még utána!

  Jó éjt!

  VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...