2010. június 10., csütörtök

Újabb találkozás a Gyurgyalagokkal!

Aki látta sosem feledi, oly színes és lenyűgöző. Látványa, hangja és röpte is összetéveszthetetlen. Már messziről azonnal felismerhető ahogy egy ágon vagy villanydróton üldögél. Röptében színezete és formája árulja el első pillantásra. Hangja távolról jelzi jelenlétét. Az elmúlt napokban kétszer is szerencsém volt megfigyelni egy kedves párt amint a hím nászrepülésekkel udvarol választottjának. Remélem a kapcsolatuk további állomásait figyelemmel tudom majd követni.

4 megjegyzés:

  1. Na, ne bosszants, hogy már megint sikerült lencsevégre kapni Őket! Ráadásul ilyen jó fotókat készítettél! Gratulálok!
    A hétvégére azt terveztem, hogy kinézünk a Tiszához, mert elvileg mostanában van a tiszavirágzás ideje. Még sosem volt részem ebben az élményben, pedig "tiszaparti lyány vónék". Hátha lesz szerencsénk legalább egy gyurgyalaghoz is... Persze annak is nagyon fogok örülni, ha "csak" a kérészeket látjuk...

    VálaszTörlés
  2. Szia Wyrusch!
    Remélem lesz még hasonló élményben részem, de most a Sárga rigóra vagyok kiélezve. Sajnos még csak a hangját hallottam, nagyon félénk a drága.
    Péter

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép képek! Milyen fényképezőgéppel dolgozol? Azért kérdem, mert én is szeretnék egy jobbacska gépet vásárolni, hogy kedvenceimet a madarakat is lencsevégre kaphassam.
    Addig is sok sikert a további képekhez, és főleg a sárgarigókhoz.

    VálaszTörlés
  4. Szia Annamari!
    Bocsi a késői válaszért, de nyaralni voltunk. A sárgarigóval még nem sikerült találkoznom, de más kedves madárral azért összefutottam. A fényképezőgép egy Panasonic FZ38. Amatőröknek kimondottan ajánlható, jól használható manuális rendszere van és teljesen automata üzemmód is van rajta. Kimondottan jó objektívvel.
    Péter

    VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...