2009. június 1., hétfő

Fiókák kirepültek.


Házi rozsdafarkú fiókák
Az elmúlt napokban a kirepült fiókák és etetésük megfigyelése volt a programom, már amennyire 3 kisgyerek és munka mellet az időm engedte. Nem nehéz felfedezni őket, a folyamatos hívóhangok könnyű támpontot adnak megkeresésükhöz. Fontos a fiókákat kellő távolságból figyeljük és ne próbáljuk megfogni őket! Csodálattal figyelem, ahogy a szülők magukra vonják a figyelmet és próbálnak minket elcsalni a fiókák közeléből. Sajnos kb. 10 nap elteltével a fiókák önálló életet kezdenek és különválnak.

4 megjegyzés:

 1. Nagyon örülök,hogy idetaláltam!!!!!
  Nekem is kedvenceim a madárkák!!!!
  Monika

  VálaszTörlés
 2. Szia Mónika!

  Örülök hogy rám találtál, remélem a folytatás is hasonlóan tetszeni fog. Én próbálok minnél több madarat és érdekességet bemutatni ahogy azt én látom.
  3Gráca

  VálaszTörlés
 3. Nálunk is fészkel egy ilyen kismadár-pár, még nem tudni hány fiókával az eresz alatt. Már hamarosan ki fognak repülni, mert óriási zsivalyt csapnak amikor a szülők jönnek etetni. Sajnos nem számoltuk a napokat mióta észrevettük a fészkelésüket, a fészket pedig nem lehet látni, csak a szülőket. Nagyon várjuk a fiókákat már, csak azon izgulunk, hogy nehogy a két kuvaszunk közül valamelyik felfedezze a kirepülő fiókákat a földön esetleg. Akkor azoknak végük lenne. A szülők különben nagyon barátságosak, főleg a hím, képes akár tőlem fél méterre is leszállni.

  VálaszTörlés
 4. Szia!

  A zsivaly megszünése jelzi majd hogy kirepültek. A környéken még akár 2 hétig is megfigyelhetők lesznek. Sok sikert a megfigyeléshez.

  VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...