2010. április 27., kedd

A hétvége képei

A hétvégén kellemes idő volt a kerti tevékenységekhez. Kertészkedés, fűnyírás, bográcsólás és természetesen a madármegfigyelés. Minden madárbarát erre az időre várt. Éneklő madarak a fák tetején, udvarlás a háztetőn, fészekrakás a fenyő ágon, vadászat a levegőben és még sorolhatnánk napestig. Néhány megörökített pillanatot osztanék meg most veletek. A diófa ágai között figyelő fakopáncsról készült elmosódott kép az egyik kedvencem lett.
A fa csúcsán daloló tengelic. (feljebb)

A barázdabillegető megszokott látvány a környék háztetőin.


Turbékolás...Egy ritka vendég: Kenderike


Kertünk első fészekrakója: Házi rozsdafarkú


...és még egy kedves kertlakó, de arról majd legközelebb.

4 megjegyzés:

 1. Micsoda változatos vendégek!!!!!Én is nagyon élvezem ezt az időt!

  VálaszTörlés
 2. De jó Nektek, hogy ennyi kedves kis látogatótok van!
  Hozzánk a verebeken kívül egy rozsdafarkú, néhány balkáni gerle jár, és télen cinkék, na meg a rájuk vadászó ragadozó madár. A távolból időnként hallom a feketerigó énekét és néha egy kakukkot. (A fecskéink még mindig nem jöttek haza...)A telkünkön már változatosabb a vendégsereg, ott olyan madarak is megfordulnak, akikről azt sem tudom, hogy kiféle-miféle.Oda azonban ritkábban járunk (amikor érik a ropogós cseresznye, akkor persze naponta...)Van is a cseresznyefán egy odú, ahol a seregély szokott költeni. Kíváncsi vagyok, ők hazajöttek-e már.

  VálaszTörlés
 3. Szia Mammka!
  Alig várom már a hétvégét!

  VálaszTörlés
 4. Szia Wyrusch!
  A fecskék aggasztóak! Talán máshol fészkelnek. A rozsdafarkú sok örömet tud okozni. Nálunk is most fészkelte be magát. A kertben meg nyitott szemmel és távcsővel kel császkálni.
  Péter

  VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...