2010. május 1., szombat

Májusi madáretető

Péntek este a kert fűvel borított hátsó részén fűnyírást végeztem, melynek nagyszerű következményére hajnali kerti sétám alatt bukkantam. Amerre csak néztem,  falatozó madarakat láttam. Zöldikék, tengelicek, verebek és egy új vendég mely a fotókat nézegetve, talán egy erdei szürkebegy vagy valamely sármány lehetett. Félénken de kitartóan eszegették az apró növényi rostokat. Egész délelőtt vissza-vissza jártam oly fantasztikus látványt nyújtottak. Holnap reggel is meglesem őket, hátha az új jövevény is visszatér.

5 megjegyzés:

  1. Szia, régóta olvasom a blogodat, nagyon szeretem. annyira jó nézegetni ezeket a kis madárkákat. Mikor megláttam a tengelicek feletti képet, rögtön megismertem, hogy ilyen madár járt hozzánk egész télen csapatostul 30-40 db, és érdekes módon szintén zöldikékkel jártak, azok is ilyen nagy csapatokban.Én akkor hosszas keresgélés után arra jutottam, hogy ezek kenderikék, a hímek hasa pirosas-narancsos, bár inkább az öregeké.persze, lehet hogy tévedek, de itt tömegesen könnyű volt megfigyelni :) Ha esetleg tévednék, bocsi, és majd írd meg, milyen madár.
    Kinga

    VálaszTörlés
  2. Bámulatos képek!!!!!!!Ma,vagy holnap én is nyírok füvet,hátha nekem is lesz hasonló élményem...Na,nem csak azért!

    VálaszTörlés
  3. Szia Kinga!
    Többszörös köszönet!:) Az olvasásért és a a Kenderikéért! Többször láttam és sikerült is készítenem néhány fotót a Kenderikékről, de sajnos nálam ritkán járnak és mindig a fa tetején. Sokat segítettél és tényleg Kenderike!! Ma reggel is többen falatoztak, bár nem annyian mint szombat reggel.
    Várlak vissza, remélem a folytatás is hasonló örömeket okoz majd!
    Péter

    VálaszTörlés
  4. Szia Drága Mammka!
    Remélem hasonló sikerrel jársz és újra népes lesz a kerti gyep madarakkal!:) ..Én ma este fejeztem be a gyepápolást!
    Péter

    VálaszTörlés
  5. Szia Péter, köszi a megerősítést, akkor most már én is biztos lehetek benne :)
    Biztos lehetsz, hogy jövök még, csak írni ritkán szoktam.
    Kinga

    VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...