2010. december 30., csütörtök

Zuglói délután



Tegnap délután Édesanyáméknál, majd húgoméknál vendégeskedtünk Zuglóban. A néhány óra alatt, ugyan nem a közelben, de számos madárra lettem figyelmes, a közeli kerteket figyelve. Zöldikék csoportját egy távoli fán, széncinegéket egy etető körül, szarkát egy közeli fa sűrűjében, varjakat és egy vércsét a levegőben, na és még sorolhatnám, pedig nem is madár lesre mentem.





Ezen néhány zuglói képpel, Kívánok minden kedves olvasómnak, gyerekekkel teli boldog új évet, és sok sok madárvendéget.

2010. december 28., kedd

Zimankó és angyali üdvözlet



Ma némi átszűrődő napsütés jutott a nekünk és repkedő vendégeinknek. A hőmérő higanyszála egészen -10 fokig kúszott fel a reggel -16 C után. A nap folyamán kétszer kellet feltöltenem az etetőket magokkal oly sokan jöttek. A karvalyunk is számos alkalommal megjelent, egyik ilyen alkalommal az erkélyünkre is berepült, szinte a érintette a fejemet. Új megfigyelőhelyet választott magának a rafinált. A ház mögötti fatároló menti nagy bodzabokor eldugott ágán szokott figyelni. Mindenkit megnyugtatok még nem láttam sikerrel járni, bár neki is enni kellene valamit.














-16C és ami vele jár

Addig is néhány tegnapi kékcinke kép.





2010. december 27., hétfő

Az új diótartóm

Úgy megtetszett, hogy szabadalmaztatom...!

Ahonnan az ötlet kipattant.
Majd rá is röppentek.

Tegnap reggel a havazást látván, még több helyre tettem élelmet a madárkáinknak. Néhány fél szem törött dióval a kezemben álltam és tanakodtam. hova is tehetném őket, amikor megpillantottam az egyik etető kerek ablakait, nagy szerencsémre pont dió méretű kerek nyillások voltak az ablakok. Így hát bele is illesztetem őket. A nap folyamán olyan népszerűségre tettek szert az ablakban lévő diók, hogy estére ki kellet találnom egy erre a célra rendszeresített dió tartó etetőt. Még este finomságokkal tele kihelyeztem a többi etető társaságába. Szerénytelenül állíthatom. hihetetlen sikere lett a cinegék körében.






Képek ajándékba

Vasárnap nagy családi ünnepi ebéd volt otthonunkban. Papiék, Mamiék, Testvérek, gyerekek stb., szóval sokan voltunk. A nagy hóesésben próbáltunk időt szakítani az etetői madárkáinkra. Dani a drága húgom férjura is régóta várta, hogy megörökítse (prof. felszerelésével) az etetőimet meglátogató madarakat. Sajnos a hóesés közbeni fényviszonyok nem voltak a legmegfelelőbbek, de ez általa készített képek értéké mit sem befolyásolt.








2010. december 26., vasárnap

Szűrke napok után vastag fehér takaró

Szeretetben teljes Karácsonyt!

Tengelicek karácsonyra.



Az elmúlt napok szürke, ködös nyomasztó időjárása, szombatra viharos esős időbe fordult. Szerencsére Karácsony utolsó napja meghozta a várt havat, legalább is a Duna vonalától keletre. Nálunk estére úgy 10 cm friss hó esett. A madarak is jöttek sűrű csapatokban. Cinegék, erdei pintyek, balkáni gerlék,  mezei verebek és nagy örömömre végre az idei tél első tengelicei is megérkeztek.  Sajnos a fényviszonyok nem igazán kedveztek a fényképezésnek, de sikerült néhány kedves pillanatot elkapni. Az új faggyútartó etetőt is nagyon megkedvelték. Sőt új dió tartót is kitaláltam, melyet remélem holnap munka közben is sikerül lefotóznom.














Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...