2010. február 13., szombat

Hó itt, hó ott! ..és itt a hétvége.

Dunántúlon rendkívüli hóhelyzet, nálunk 40 cm olvadás és locs-pocs.
















Az elmúlt napokban Gödöllő és környékén a vastag hótakaró jelentős olvadásnak indult. Az éjszakai fagypont körüli hőmérsékleteket, nappali 2-3 fok követi. Ennek ellenére szombaton egész nap jelentős létszámban érkeztek a madárvendégek a kertünkbe. Mammkáéknál nádi sármány, nálunk erdei pinty és társai tették tiszteletüket az etetőinken. Reggel egy mezei veréb az etetőn kifejlődött, de már olvadó jégcsapon  oltotta szomját.  A lányokkal készített nagy etetőt áttettük az almafára, amely jó ötletnek bizonyult. A verebek nem szórták szanaszét a magokat, mint azt a kútnál tették. Az alsó képen az általuk létrehozott helyzet látható. A fészekodúk készítése folyamatban. Zsófi lányomtól kölcsön kért fényképezővel sikerült néhány pillanatot megörökíteni.

7 megjegyzés:

  1. De örülök a képeknek!!!!!!
    Már készítitek a fészekodúkat?Akkor nekem is rá kell hajtanom. Látom a macskánkon, a madarakon, hogy érzik a tavaszt. Ez olyan érdekes,mert az időjárás nagyon nem ezt mutatja.Süvölt a szél....

    VálaszTörlés
  2. Fentről a 3.képen az az erdei pinty?

    VálaszTörlés
  3. Szia Mammka!

    Már én is érzem, vagy legalább is azt hiszem hogy lassan itt a tavasz. A lépen egy erdei pinty tojó látható! A rigók továbbra is kerülnek. Bár a lányok többet is láttak.

    VálaszTörlés
  4. Szia 3Gracia!

    Én is örülök a képeknek, csakúgy, mint Mammka. Jól sikerültek. Az odútervezés már nálunk is folyamatban van, közeledik a tavasz. A tőletek hiányzó rigók itt, nálunk töltik meg a begyüket, rengetegen vannak, fekete és fenyőrigó látogat hozzánk. Ma készítettem egy rigóetetőt, kaptak bele reszelt almát, reszelt répát és reszelt tököt. Hatalmas sikere volt.

    Üdv.: Birdman

    VálaszTörlés
  5. Szia Birdman!

    Le a kalappal a hozzáállásodon! Igazi madárbarátnak mondhatod magadat! Bár minden fiatal hasonló képpen gondolkodna! :)

    VálaszTörlés
  6. Szia!
    Küldtem a feleséged mail címére két képet egy madárról. Nem tudom megállapítani, hogy milyen fajta (nem értek hozzájuk), madár az biztos, mert repülni is tud:)
    Leginkább mezei verébre gondoltam. Légy szíves nézd meg, és írd meg a fajtáját.
    Köszi:
    Attila

    VálaszTörlés
  7. Szia Attila!
    Megkaptam a kis füzikéről, vagy legalább is annak tűnik!
    Péter

    VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...