2010. február 13., szombat

Hó itt, hó ott! ..és itt a hétvége.

Dunántúlon rendkívüli hóhelyzet, nálunk 40 cm olvadás és locs-pocs.
Az elmúlt napokban Gödöllő és környékén a vastag hótakaró jelentős olvadásnak indult. Az éjszakai fagypont körüli hőmérsékleteket, nappali 2-3 fok követi. Ennek ellenére szombaton egész nap jelentős létszámban érkeztek a madárvendégek a kertünkbe. Mammkáéknál nádi sármány, nálunk erdei pinty és társai tették tiszteletüket az etetőinken. Reggel egy mezei veréb az etetőn kifejlődött, de már olvadó jégcsapon  oltotta szomját.  A lányokkal készített nagy etetőt áttettük az almafára, amely jó ötletnek bizonyult. A verebek nem szórták szanaszét a magokat, mint azt a kútnál tették. Az alsó képen az általuk létrehozott helyzet látható. A fészekodúk készítése folyamatban. Zsófi lányomtól kölcsön kért fényképezővel sikerült néhány pillanatot megörökíteni.

7 megjegyzés:

 1. De örülök a képeknek!!!!!!
  Már készítitek a fészekodúkat?Akkor nekem is rá kell hajtanom. Látom a macskánkon, a madarakon, hogy érzik a tavaszt. Ez olyan érdekes,mert az időjárás nagyon nem ezt mutatja.Süvölt a szél....

  VálaszTörlés
 2. Fentről a 3.képen az az erdei pinty?

  VálaszTörlés
 3. Szia Mammka!

  Már én is érzem, vagy legalább is azt hiszem hogy lassan itt a tavasz. A lépen egy erdei pinty tojó látható! A rigók továbbra is kerülnek. Bár a lányok többet is láttak.

  VálaszTörlés
 4. Szia 3Gracia!

  Én is örülök a képeknek, csakúgy, mint Mammka. Jól sikerültek. Az odútervezés már nálunk is folyamatban van, közeledik a tavasz. A tőletek hiányzó rigók itt, nálunk töltik meg a begyüket, rengetegen vannak, fekete és fenyőrigó látogat hozzánk. Ma készítettem egy rigóetetőt, kaptak bele reszelt almát, reszelt répát és reszelt tököt. Hatalmas sikere volt.

  Üdv.: Birdman

  VálaszTörlés
 5. Szia Birdman!

  Le a kalappal a hozzáállásodon! Igazi madárbarátnak mondhatod magadat! Bár minden fiatal hasonló képpen gondolkodna! :)

  VálaszTörlés
 6. Szia!
  Küldtem a feleséged mail címére két képet egy madárról. Nem tudom megállapítani, hogy milyen fajta (nem értek hozzájuk), madár az biztos, mert repülni is tud:)
  Leginkább mezei verébre gondoltam. Légy szíves nézd meg, és írd meg a fajtáját.
  Köszi:
  Attila

  VálaszTörlés
 7. Szia Attila!
  Megkaptam a kis füzikéről, vagy legalább is annak tűnik!
  Péter

  VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...