2010. október 12., kedd

Zöld küllő




Mozgalmas, szellemileg kissé viseltes keddi munkanap végeztével, az ablak melletti fogason pihenő zakómat kívántam a kezem ügyébe keríteni, amikor is az irodától nem több, mint 4 méterre megpillantottam a nap vendégét, a környék zöld küllő madarát. Mára elmondhatjuk, hogy szórványos vendége cégünk kertjének, bár én magam ezidáig csak 4x láttam, akkor is inkább déltájban hangyászott nálunk. .. és a fényképezőgép hol is lehet máshol, mint a zakóm alatt, a fogason. Készítettem is jó néhány sorozatot a piros fejtetős kedvencről.  Kollégáim körében a zöld küllő, mint szállóige terjed. Jó érzés, hogy a madarakat kevésbé kedvelő kollégáim fantáziáját is meg tudom mozgatni.

11 megjegyzés:

  1. Gyönyörű madár!!!!!Milyen kedves,hogy ott lakik valamerre!
    Most kipattant egy ötlet a fejemből: a munkahelyem ablakába: 2 emelet,fogok kitenni kaját a madaraknak.DE!Szerinted hogy csináljam,mivel rengeteg a galamb itt? Talán egy szűk nyílású etető kellene,hogy szegény galambok ne zabálják fel a többiek elől.Hátha más madár is jönne erre és nem kellene azon tipródnom,hogy mikor érek már haza az én kis madárkáimhoz?
    És igen: van is a MME-nek egy Madárbarát munkahely szórólapja otthon.:)

    VálaszTörlés
  2. Szia Mammka!
    Én a címlap képen látható etetőt használnám, vagy ahhoz hasonlót készítenék. Jövő hétre én is tervezek a munkahelyünk környezetébe etetőt kihelyezni. Már több cinkét is láttam felén kószálni.
    Péter

    VálaszTörlés
  3. Tök jó az első kép: még a hangya is megvan a csőrében. És igen, az is egy élmény, ha 'nem rajongókat' bűvöl el az ember.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Gyurgyalagok!
    Az első kép éppen ezért lett kinagyítva, örülök, hogy nem csak nekem tűnt fel! Szerintem sincs a természetközelségnél szebb dolog, pláne ha másokat is sikerül közelebb csalni hozzá.
    Péter

    VálaszTörlés
  5. Lenyűgöző fotók, gratulálok. Nekem sajnos még nem volt szerencsém a zöld küllőt élőben látni, viszont kárpótol a környékünkön megpillantott nagy őszapócsapat. Sajnos képet nem tudtam róluk készíteni, nem sokáig voltak itt.

    VálaszTörlés
  6. Szia Birdman!
    Már hiányoltalak! A suli? Képzeld el a múlt héten a Szomszédos Bika tónál számos Őszapócsapatot láttunk, de sajnos jó képeket nem sikerült készíteni róluk.
    Üdvözlettel:
    Péter

    VálaszTörlés
  7. Szia Péter!

    Kezdődik lassan a madáretetés, én is visszatértem! Minden rendben, rohan az idő.
    Várom a további beszámolókat és a sok-sok szép képet!

    Üdv.: Birdboy

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szépek ezek a képek! Szeretnék azonban kérdezni valamit, ami nem egészen idevág. Nevezetesen: takarmány - és sütőtökmag használható téli madáretetésre?

    VálaszTörlés
  9. Szia Ági!
    Takarmány, mint búza, árpa, kukorica?! Ha ezekre gondolsz akkor igen. A tökmag pedig egyszerűen tökéletes! Az olajos magvak a leginkább népszerűek,dió, mogyoró,napraforgó,stb. de a szomszédban az egész kukoricaszemeket is elcsipegetik a verebek. Számos madár a reszelt sajtot is szívesen fogyasztják. Mi a lányokkal, madárpogácsát készítettünk a lányokkal.
    Péter

    VálaszTörlés
  10. Takarmánytökmagra gondoltam :-). Búzát már tavaly is adtam a "kicsiknek", úgy figyeltem meg, hogy volt olyan madár, mint pl. a citromsármány, ami jobban kedvelte a napraforgónál is. Akkor félreteszem a háziállatoknak szánt takarmánytökök belét, jó lesz kitálalni. Kell is, még egy madáretetőt üzembe helyezek.

    VálaszTörlés
  11. Szia Ági!
    Örülök, hogy segíthettem. ..és örülök, hogy újabb etető kihelyezésén fáradozol. Én is készítettem néhány etetőt a hétvégén.Barátainknak és a munkahelyemre, no meg magamnak is egyet.
    Péter

    VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...