2011. január 17., hétfő

Alsópáhoki "csuszka" parti



Három gyönyörű lányunkat legkedvesebb helyükre Alsópáhokra vittük egy csodálatos Kolpingos hosszú hétvégi kikapcsolódásra. A boldogságuk leírhatatlan volt, mint mindig, e mindent kielégítő igazi gyermekparadicsomban, azért a csúszkálásra alkalmas hó is hideg hiányzott a hétvégéből. Sőt! Egy igazi csodálatos tavaszi időjárást hozó hétvégét kaptunk ajándékba az égiektől.


..és hogy a csúszkálás se maradjon ki a hétvége programjából, arról egy csodálatos repkedő, izgő-mozgó csuszka gondoskodott, így apának sem lehetett egyetlen szava sem.

A szombat reggel nem úgy indult, hogy ilyen szenzációs látványban lesz részem, mivel a délelőtti órákban csak néhány éhes rigót és verebet sikerült megpillantanom és hát őket is igen távolról. De a kora délután meghozta, ami az adrenalin szintemet is kissé megemelte.

Ahogy a lányokkal a hotel kalandparkja felé sétáltunk, egy igazi madárrezervátumra lettem figyelmes. Rigók, cinegék, harkályok, verebek és nem utolsó sorban a történetünk főszereplője egy csuszka hívta fel magára a figyelmet. Csuszkánk egy jókora mogyoróval a csőrében repkedett, ágról-ágra és kereste a megfelelő rést a mag megtöréséhez. Néhány nem megfelelő helyszín után rátalált a megfelelő méretű résre, melybe sikeresen befeszítette a mogyorót, melyet bámulatos vehemenciával és ügyességgel tört fel és ette ki belőle a kalóriadús olajos finomságot. Sikerült egy rövid filmet is készítenem az eseményről, egy későbbi időpontban azt is feltöltöm. 






5 megjegyzés:

  1. Szia! Ezt nagyon jól elkaptad ;-), jó érzéked van a fotózáshoz!

    csipike

    VálaszTörlés
  2. Igazán gratulálok! Nagyon szép képek! Profi!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Csipike és MJ.

    Köszönöm!!:)
    Péter

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó képek! És micsoda élmények! =D Milyen leleményes kis jószág, keresett egy rést, ahová befér a mogyoró...
    Mi egyszer a Papp Miska forrásnál bográcsoltunk, az egyik padon hagytuk a kenyeret, ami kicsit szétmorzsálódott. Ahogy ettünk, láttuk, hogy ott van felette a fán egy csuszka - mit ad az ég, egyszer csak leröppent és hopp, felcsípett egy darab kenyeret és már ott sem volt. :-O Vicces volt. Remélem, nem lett baja tőle.

    VálaszTörlés
  5. Szia Kiddy!
    Aranyos a kis történeted, szerintem a kékcinege mellett a csuszka a legszórakoztatóbb és legkedvesebb kis madárka.
    Péter

    VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...