2011. január 21., péntek

Holdfényes reggel után, napfényes rigó fütty

Reggel csodálatos teliholdas égbolt fogadott, ahogy kiléptem házunk ajtaján.

A hármashatárhegy mögött lassan lemenő hold.

Ebédidőre egy csapat fenyőrigó tetőzte be az amúgy eléggé feszes tempójú napomat.

   Aktuális ügyeimbe merülve dolgozgattam amikor egy, majd kettő, az ablak előtt elsuhanó árnyra lettem figyelmes, szinte bizonyosra vettem, hogy a napok óta a munkahelyem kertjében portyázó fenyőrigócsapat néhány képviselőjét láttam elrepülni. Kollégáim, már meg sem lepődtek a következő másodpercek történésein. Fényképezőgép elő és míg fel nem riadnak, készíteni néhány használható fényképet. A fenyőrigókhoz régóta próbálok közel kerülni, de ez ezidáig ily közelségben nem sikerült. Kellemessé tették az amúgy szürke és rohanó hétköznapokat, végre tiszta szép napfényes idő köszöntött ránk.
Gyerekek, ez aztán a laktató borbolya!



Hamm, ez igazán vitamindús falat!



..és hogy még teljesebb legyen a boldogságom, egy csodálatos kis hím rozsdafarkú tévedt az ablakunk előtti cserjésbe.
Nekem nem vega kajára fáj a csőröm!!

16 megjegyzés:

  1. Milyen figyelmesek ezek a fenyőrigók, hogy megszépítették a pénteki napodat ;-). A napfényben szépen látszik a tollazat színe, a kis rozsdafarkú is bájos.
    Szép hétvégét kívánok!
    csipike

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jók lettek a képek, mint mindíg :)

    A holdas fotó kivételesen a kedvencem !

    VálaszTörlés
  3. De ügyes vagy,hogy sikerül ilyen jó fotókat készíteni róluk. Az én ablakom előtti fán is időzött nap mint nap pár gyönyörűség( szajkó, zöldharkály)de egyszerűen mire előkapkodtam a gépet és az ablakot kinyitottam, oda mind :-(Az én madaraim nem türelmesek :-(

    VálaszTörlés
  4. Szia Csipike!
    Ügye milyen egyszerű az embernek egy kis örömet szerezni. A rozsdafarkú pedig igazi hab volt a tortán így télvíz idején.
    Péter

    VálaszTörlés
  5. Kedves Cheeks!
    A teliholdas reggeleket különösen szeretem.
    Péter

    VálaszTörlés
  6. Szia Pepi!
    A képek készítésénél a legfontosabb, hogy ne hívjuk fel magunkra a figyelmet, a madarak ne vegyenek minket észre. Elég ha egy berezel a többi is repül vele. Nekem szerencsém van az irodánk és a nappalink is, úgy működik mint egy madárles.
    Képzeld, nálunk idén még egy szem zöldike sem járt, pedig a környéken sokan fészkeltek.
    Péter

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jók lettek a képek! Öröm nézni! Nagy csapat fenyőrigó portyázik a környékünkön majd egy hete. Nem jutok igazán közel hozzájuk. És a rozsdás...!

    VálaszTörlés
  8. SOS!
    Ma megint itt járt a beteg lábú kis pintylánykánk. Egyre csúnyábban néz ki a lába, nem is igen akar ráállni. Hogyan tudnám megfogni, hogy egyáltalán megnézhessem és ha kell, segíthessek rajta? Repülni tökéletesen repül.
    Esetleg próbálkozzam egy ládával, ami alá magot szórok és kitámasztom egy kis faággal, amire madzagot kötök? (Mint a virágcserép + dió kombó egérfogó...)
    Van ötletetek?
    Köszi előre is! =)

    Jó hírek: kétszer is járt itt egy csízpár! =D Sőt, Párom ma reggel látott egy énekes rigót is.
    Üdv mindenkinek!
    Kiddy

    VálaszTörlés
  9. Köszi MJ!
    Én tavaly Gödöllőn egy hóval borított hétvégén, 3 nagy (30-40 madár) rigó csapatott láttam az út szélén táplálkozni. Persze a fényképezőgép nem volt nálam. Azóta szinte mindig viszem magammal.
    Péter

    VálaszTörlés
  10. Szia Kiddy!
    Milyen csodás madarak járnak nálatok.
    A kis betegeddel kapcsolatban sajnos nincs tippem. Bár mit mondanék az messze lenne a profizmustól. De befogni úgy hogy a többi madarat ne zavard elég nehéz lehet. Én úgy gondolom, ha 3-4 napot ebben az időben túl él akkor túl lesz a nehezén. Drukkolok!
    Péter

    VálaszTörlés
  11. Csodaszépek a fotóid!!!!És a madarak is!:)
    Micsoda remek vidámító egy munkahelyen.:)

    VálaszTörlés
  12. Más géppel fotózol ugye?
    Én nem azt tapasztaltam,amit írtál hozzám,hogy erélyesek a kékcinkék. Nagyon kis türelmesen,szerényen próbált néha a kajához hozzáférni. A tengelicek, azok nagyon irigyek.

    VálaszTörlés
  13. Szia Mammka!
    Tavaly Februárban vettem egy újabb panasonic gépet, azóta azzal fotózom. A Kékcinegék sokszor jönnek kisebb csapatban 4-5 fő és eléggé kiélezett, ki hol eszik és néha eléggé harciasak, még a nagyobb pintyekkel is. De a legszínesebb egyéniségek az etetőkön.
    Péter

    VálaszTörlés
  14. Ja és ma úgy 10-12 fenyőrigó eszegetett a reggeli hóesésben, de most pont nem volt nálam fotoaparátus.
    péter

    VálaszTörlés
  15. Milyen gépet érdemes venni,amivel ilyen közeli képeket lehet készíteni?????

    VálaszTörlés
  16. Szia Mammka!
    Én ajánlanék neked egy Panasonic FZ45 Brige gép elfogatható áron. kb: 90.000,.ft. Ha nem akarsz több száz ezer forintot komolyabb gépekre kiadni, ez nagyon jó vétel.
    Péter

    VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...