2011. január 24., hétfő

Teli csőr, teli begy

te találtál már valamit?
A hétvégi nyüzsgő madár kavalkádról sikerül sok-sok kedves pillantott megörökíteni a holnapnak, melyből kiválogattam néhány képet ahol madárkáink a megszerzett zsákmánnyal a csőrükben állnak modellt.                                       

Apró, de finom!!



Ez már megfelel

Köszi, már itt sem vagyok.
feltörjük

a belét kiszedjük

majd megesszük!
Találkoztunk már? ..rokonok lennénk?
Egy kis köles nekem is jutott.

9 megjegyzés:

  1. Nagyon szép képek!
    "Köszi, már itt sem vagyok."
    Különösen tetszik,köszi, már.....!

    VálaszTörlés
  2. Szuperek a képek!!!!!!!!irigy vagyok kissé....:)
    A szövegeken jót mosolyogtam,annyira helyesek!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Szia 3Gracia!
    Már régebb óta követem az oldalt, de most már nem bírom megállni, hogy ne írjak pár szép szót!! :)
    Én kertes házban élek, de csak most az oldalad alapján kaptam kedvet a madáretetéshez. Borzasztó egy helyen lakom, két oldalról vonat, felüljáró, reptér a közelben :D ezek ellenére úgy gondoltam belevágok, mert közel van a temető, ami elég fás,bokros területű, és sok lehet az éhes száj arrafelé :)
    összetákoltunk egy szerény etetőt a párommal és kitettük a mogyoróbokorra, cinkegolyszlival együtt és vártunk :) Nemsoká elsők közt a cinkék, majd napi figyelgetés után egy kék cinke is megjelent, öröm volt kibogarászni, de úgy könyveltem el, hogy nekik egy picit gonosz arcuk van :DD a színek miatt, ennek ellenére gyönyörűek!! A következő vendég a vörösbegy volt, én már csak bögyörőnek hívom magunk közt :) na ő az igazi kedvenc eddig :) sajnos le sem tudom írni, mit érzek ha meglátom, egyszerre vicces, egyszerre csodálatos...hmmm...biztos tudod miről beszélek ;) Aztán egy pillanatra, ugyan egy fenyőpinty is megjelent, de őt azóta sem láttuk, csak messziről látta az etetőt, nem jött ide. Úgyhogy 3 féle vendéggel büszkélkedem :) Sosem voltam egy nagy madárismerő, most sem tartom magam annak, de ha vmit látok és sikerül beazonosítani, annak nagyon örülök.Persze mióta etetek, jobban kiéleztem magam minden madárfüttyre és hangokra ha sétálunk, és néha olyan madarakat látok, hogy az maga a csoda!! :)
    A párom már hivatalos madárfürkésszé avatott, mert még az ágyban is átgázolok rajta, ha madárcsicsergést hallok, csak az ablakhoz férkőzhessek :DD Ez is egy szerelem!
    Sosem volt bajom a téllel, nem nyavalygok a hideg miatt, de hogy ez a terápia, amit adtál, az hihetetlen mennyire felüdíti az embert!! :)
    Minden téli depressziósnak etetnie kellene, mert megnyugszik a lelke, ha ezeket a csodaszép apróságokat látja :) Igazából már most el vagyok keseredve, hogy lassan vége a télnek, és nem lehet etetni, de remélem a barátaim ideszoknak és nyáron is a csiripelésre ébredek majd!!
    Hosszúra nyúltam, de szeretném megköszönni Neked a sok szép képet, ötletet, és szenvedéllyel űző hobbidat, amit most már én is élvezettel űzök!! ;)
    További sok-sok szép madarat!!
    Üdv:
    Erika

    VálaszTörlés
  4. Szia MJ!
    "újra itt vagyok"
    a hétvégén remélem újabb jó jelenetek jönnek.
    Péter

    VálaszTörlés
  5. Szia Mammka!
    Köszönöm!
    A másik bejegyzésnél írtam egy fényképezőt.
    Péter

    VálaszTörlés
  6. Kedves Erika!
    Ha az embernek ilyen olvasói (rajongói) vannak, már tényleg nagyon-nagyon megérte belekezdeni.
    Őrülök, hogy itt vagy és sikerült a madarak szerelmesévé tegyelek.
    Hasonlóképpen kezdtem én is az egész madáretetéshez. Amikor a házat megvettük, láttam a kertünk egy szem (azóta lassan dzsungel) fáján egy fenyőrigót. Attól a perctő,.. Évről évre többet sikerül megtanulnom róluk, próbálok a saját fejem után menni, de mindig a tudományos munkákkal vegyíteni. Először csak a veréb hangját ismertem fel, mára számos a keretünkben megforduló madarat már a csicsergéséről megismerem. De számos faj beazonosítása még a szakmabelieknek (ornitológusok) is nehéz lehet felismerni, sőt.
    Szerintem a hozzájuk fűződő szeretet ami igazán számít.
    Én már mindhárom lányomat, valamelyest megfertőztem, de mindig mondogatják, hogy apu már megint a...
    Péter

    VálaszTörlés
  7. :) nagyon szívesen ajnározom az oldalt, mert valóban fantasztikus!!!
    Már egyébként teljesen letettem az új madarak megjelenéséről, amikor reggel a feltöltésnél két tengelicre lettem figyelmes!! :)) nálam ők abszolút újdonságok, de lehet, hogy várnom kellett volna az etetőhöz való közeledésemmel, ugyanis nagyon hamar el is repültek...azóta sem láttam őket :(( remélem visszajönnek majd, nem ijesztettem halálra őket :)
    A kis bögy pedig egyre jobban átmegy gladiátorba, most már akkor jön amikor a cinkék, és nagyon mókás, hogy egyből megjelenik, gyorsan az etetőre száll, majd felpufizva magát gyors térdhajlító gyakorlatokat végez, toporzékol, hogy ő ott valaki, de amikor egy cinke odarepül mellé egyből eliszkol :DD annyira mókás, nagyon bírom!!
    Viszont a temetőnél sétálva találkoztunk egy érdekes madárral, jobban mondva kettővel, gondolom pár volt, elöl kukásmellényszerű sárga begye volt és nagyon halk hosszúra nyúló hangja volt, már már bagoly szerű huhogás, de semmiképpen sem csicsergés. Utánanéztem hátha a süvöltő, de a hangja nem volt a közelében sem...
    Kb. akkora volt, mint egy cinke, feje is meg háta talán fekete, de annyira sütött a nap, hogy elég nehezen volt kivehető :(
    esetleg volna rá ötleted, hogy kicsoda lehetett? :)
    Erika

    VálaszTörlés
  8. Szia Erika!
    Ahogy leírtad őket, talán fenyőpintyek lehettek, sőt!:)) .. remélem. Találsz róluk képeket.
    A kis begy hozzánk sajnos elég ritkán vetődik, legtöbbször a párom látja őket napközben.
    Péter

    VálaszTörlés
  9. Biztos nem fenyőpinty volt, mert olyan már járt a kertben, és megismerném. :) Majd megpróbálunk még arra mászkálni, hátha felbukkanak, nagyon szép hangjuk volt, hívogatták egymást :) azért nagyon köszönöm a segítséget ;)

    VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...