2011. február 12., szombat

Tíz kicsi vadkacsa

Tőkés réce vagy vadkacsa (Anas platyrhynchos)




Hűvös, szeles de csodálatos napsütéses reggelre ébredtünk, így bár az idő kissé csípős volt, nem hagyhattam ki a reggeli tóparti sétámat.

Újra nem csalatkoztam, tíz csodálatos vadkacsa úszkált a még mindig jeges tó egy jégmentes részén. Ahogy próbáltam egyre és egyre közelebb kerülni hozzájuk, hőseink észrevettek és úgy 5 perces csodálatos kőrözésbe kezdtek, majd landoltak, de sajnos nem sokáig, mivel újabb közeledésemre újra neki iramodtak.


..egy jobbkanyar

Egy nádas csomó mögé bújva próbáltam bevárni őket, de hát úgy 6-8 perc várakozás után rá kellett ébrednem a valóságra, tudják hol vagyok. Így kicsit csalódottan indultam visszafelé, de kár volt búslakodnom, alig haladtam 150-200 métert az egyik horgász bodega mögött megpillantottam őket, ahogy kacsasorban megbújnak, de újra ők is kiszúrták érkeztem és uzsgyi tova repültek. Nemsokkal később a tó partján leszálltak és megpihentek. Ami viszont nem kerülte el a figyelmemet, hogy a tíz madarat, 4 pár és két magányos hím alkotta és figyelemre méltó volt, ahogy a párok mindig együtt, közel egymáshoz repültek, totyogtak és úszkáltak.
és jobbkanyar kettesben

Játék a levegőben.



egy fiú, egy lány


Mint egy légi bemutatón

Így is csodálatos 1/2 órát ajándékoztak nekem eme napsütötte, bár igen szeles reggelen.


A séta folyamán szerencsém volt még egy nagy fakopáncs tojóhoz és egy színpompás erdei pinty hím képviselőjéhez is.

2 megjegyzés:

  1. Szép fotók, különösen a fakopáncsról! Én is készítettem már a mienkről néhányat, de nem elég jó a gépem. Ha pedig túl közel megyek hozzá, elbújik az ág takarásába...
    Gyönyörűek!

    VálaszTörlés
  2. Szia Joe bácsi!
    Köszönöm!
    Én is nagyokat mulatok amikor a fa mögül kikandikálnak, így tesznek még a fakuszok is.
    Péter

    VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...