2011. május 9., hétfő

Kiszálltak a kis balkáni gerléink.

Néhány napja szabadon szálldogálnak a nemrég még a fészek biztonságát élvező kis gerlék. Szinte mindenhol felbukkan a kertünkben, de van egy közkedvelt helyük egy lugas felső lécén. Szüleik a háztetőről, kéményről esetleg egy magasabb fáról figyelik őket.


A pompás tollazat már ebben a korban is fontos.


A nem is oly kis kedvenceinket, kik szinte már most akkorák mint szüleik, első pillantásra a nyakukról hiányzó fekete sávról lehet felismerni, de csőrük és esetlenségük is hamar felismerhetővé teszi őket.
Anyuci figyel!

6 megjegyzés:

  1. Jaj de édesek!
    Nálunk szomorú dolog történt...
    Pár napja nem halljuk a cinege gyerekeink vidám csiripelését. Az a a gyanúm,hogy szegények nem élték túl a hirtelen hideget :-(
    Ma vettük észre, hogy valószínűleg a szülők, a kert másik odujába pakolják a fészket. Nem tudtuk leszedni egyenlőre a régi odút, mert fel van túrva alatta a kert, de mihelyts lehet leszereljük és megnézzük mi lehet belül:-( Meg kitakarítjuk.Sajnálom nagyon szegényeket, tavaly sikerült 2 csapat fiókát felnevelniük, de ez az év kudarccal kezdődött számukra.

    VálaszTörlés
  2. Aranyosak a fiókáid :-)! Olyan kis bizonytalanok tudnak lenni, nehéz mutatvány a repülés, én mindig velük izgulok, hogy le ne essenek.
    Nálunk most kettő van, esős hideg miatt rajtuk ül a szülő, alig látni őket, remélem nem fáznak meg.

    csipike

    VálaszTörlés
  3. Bocs,nem ehhez kapcsolódik,de tudnál segíteni?Van olyan madár,ami hasonlít az énekes rigóhoz,csak kisebb,és nem olyan élénkek a pöttyei?Vagy fiókák lehetnek?Ráadásul a fekete rigó eteti őket.
    Előre is köszi

    VálaszTörlés
  4. Szia Pepi!
    Nagyon sajnálom őket! Remélem a szüleik hamar új almot hoznak létre!
    Péter

    VálaszTörlés
  5. Kedves Csipike!
    Olyan váratlan helyeken is tudnak költeni!? Néha az orrunk előtt.
    A galamboknál a kettes szám a nyerő! Szinte mindig kettő tojást raknak. Biztos nem lesz bajuk a szüleik az utolsó leheletükig védik őket.
    Péter

    VálaszTörlés
  6. Kedves Gina!
    A feketerigó fiókák igen pöttyösek, mint sok másik fióka is így próbál rejtőzködőbbe lenni. Az elképzelésed jó lehet!
    Péter

    VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...