2009. december 28., hétfő

Etetői hangulatjelentés III.A megszerzett zsákmány
Számos madár, mint például a pintyfélék a csőrükben törik meg a magokat, addig a cinegék a megszerzett zsákmánnyal egy közeli ágra repülnek és fantasztikus ügyességgel a lábuk közé szorítva törik fel a magházat és jutnak hozzá a belsejéhez. A széncinegék a keményebb mogyoró és bükkmagot is képesek feltörni. Ezeken a képeken jól látható a megszerzett zsákmány és annak elfogyasztási módja.

4 megjegyzés:

 1. Nagyszerű, fantasztikus képek! Így tovább!
  Ma kihelyeztem egy újabb etetőt! Egy fémből szőtt rácsban félbetört diók foglalnak helyet, az egész függesztve van, remélem, hogy bevállik. Így összesen 3 etető van egy fán! Reménykedem benne, hogy mielőbb vendég is érkezik! A szomszédban levő diófán (nincs rajta etető)csúcsforgalom van, tegnap 22 db balkáni gerlét számoltam meg az ágain egszerre!
  Remélem, hogy az én etetőimhez is jönnek a tollas barátok! Az kissé aggaszt, hogy ahol az etetők vannak, ott a környéken (kb. 20 méteres távolságban) nincsenek bokrok, csak gyümölcsfák. Ettől függetlenül remélem, hogy jönni fognak a madarak! Az vígasztal viszont, hogy a kertemtől nem messze (kb. 100 m) egy folyó van nádassal, itt elég sok madár éldegél!

  Üdv.: Birdman

  VálaszTörlés
 2. Micsoda fotók!!!!!Tátva maradt a szám!:)
  Még ma sem láttam a madárkáimat,:(
  lehet,hogy volt néhány csak elkerültük egymást,nem tudom.

  VálaszTörlés
 3. Szia Birdman!

  Én is fabrikáltam egy újfajta etetőt, remélem beválik. Az elmúlt napok enyhe időjárása ritkította a látogatók számát, vagy inkább sűrűségét. Jön a hó, jönnek a madarak és már csak gyönyörködnöd kell! Nekünk ugyan vannak bokraink, de inkább az almafát és a fűzfát részesítik előnyben. Ha egy felfedezi, jönnek vele a többiek is.

  Távcsövet, fényképezőt csőre és ...

  Üdv: 3Gracia

  VálaszTörlés
 4. Szia Mammka!

  Ott vannak! ... csak ritkábban jönnek!
  Addig is, készítek majd néhány új bejegyzést, sok-sok képpel. Majd néhány nap és újra ott repkednek az etetődön!!

  VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...