2009. december 28., hétfő

Etetői hangulatjelentés III.



A megszerzett zsákmány




Számos madár, mint például a pintyfélék a csőrükben törik meg a magokat, addig a cinegék a megszerzett zsákmánnyal egy közeli ágra repülnek és fantasztikus ügyességgel a lábuk közé szorítva törik fel a magházat és jutnak hozzá a belsejéhez. A széncinegék a keményebb mogyoró és bükkmagot is képesek feltörni. Ezeken a képeken jól látható a megszerzett zsákmány és annak elfogyasztási módja.









4 megjegyzés:

  1. Nagyszerű, fantasztikus képek! Így tovább!
    Ma kihelyeztem egy újabb etetőt! Egy fémből szőtt rácsban félbetört diók foglalnak helyet, az egész függesztve van, remélem, hogy bevállik. Így összesen 3 etető van egy fán! Reménykedem benne, hogy mielőbb vendég is érkezik! A szomszédban levő diófán (nincs rajta etető)csúcsforgalom van, tegnap 22 db balkáni gerlét számoltam meg az ágain egszerre!
    Remélem, hogy az én etetőimhez is jönnek a tollas barátok! Az kissé aggaszt, hogy ahol az etetők vannak, ott a környéken (kb. 20 méteres távolságban) nincsenek bokrok, csak gyümölcsfák. Ettől függetlenül remélem, hogy jönni fognak a madarak! Az vígasztal viszont, hogy a kertemtől nem messze (kb. 100 m) egy folyó van nádassal, itt elég sok madár éldegél!

    Üdv.: Birdman

    VálaszTörlés
  2. Micsoda fotók!!!!!Tátva maradt a szám!:)
    Még ma sem láttam a madárkáimat,:(
    lehet,hogy volt néhány csak elkerültük egymást,nem tudom.

    VálaszTörlés
  3. Szia Birdman!

    Én is fabrikáltam egy újfajta etetőt, remélem beválik. Az elmúlt napok enyhe időjárása ritkította a látogatók számát, vagy inkább sűrűségét. Jön a hó, jönnek a madarak és már csak gyönyörködnöd kell! Nekünk ugyan vannak bokraink, de inkább az almafát és a fűzfát részesítik előnyben. Ha egy felfedezi, jönnek vele a többiek is.

    Távcsövet, fényképezőt csőre és ...

    Üdv: 3Gracia

    VálaszTörlés
  4. Szia Mammka!

    Ott vannak! ... csak ritkábban jönnek!
    Addig is, készítek majd néhány új bejegyzést, sok-sok képpel. Majd néhány nap és újra ott repkednek az etetődön!!

    VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...