2010. január 15., péntek

Cinke - Mókus barátság..

Cinke - Mókus barátság talán csak a mesében létezik, de egy nyaralásunk alkalmával a balatoni kerti fenyvesek között bújkáló madarakat figyelvén egyszer csak egy mókusra lettünk figyelmesek., ahogy egy helyi mandulafán egy széncinegével közösen falatozik és ki-ki  fogyasztá a maga csemegéjét.  A lányok nem hittek a szemüknek  és nagy szerencsénkre a mókus vagy 5 percig tömte bendőjét és csak azután érezte úgy, hogy tovább kell állnia. Tegnap a madár fotó archívumomban akadtam a képekre, melyeket meg kell hogy osszak Veletek.

6 megjegyzés:

 1. Fantasztikus!!!Ráadásul még azért is,mert én nyáron nem szoktam cinkét látni.

  VálaszTörlés
 2. Szia Mammka!

  Szerintem is!! 2 éve egy kékcinke pár költött nálunk, de sajnos a kicsik megcsodálásáról lemaradtam, csak a Gabo(Gabi) beszámolójából értesültem a kirepülésükről.

  VálaszTörlés
 3. Jaj de aranyosak! A Balatonon rengeteg mókus van, mi is sokat láttunk az idén. Nekem ma reggel sikerült egy ökörszemet lefotóznom , ma felteszem a blogomba a képet! Olyan kis szépséges!

  VálaszTörlés
 4. Szia Pepi!

  Gratulálok és irigykedem, én sok képet csináltam de sajnos ökörszemet nem sikerült megpillantanom.
  Délelőtt nagy volt a forgalom az etetőkön.

  VálaszTörlés
 5. Szia 3Gracia!

  A mókus nagyon aranyos (és a cinke is)! Szerencsére én gyakran szoktam mókust látni, a közeli erdőben szép számmal vannak! Jó nézni azt, ahogyan ügyeskednek a fák ágain!

  Üdv.: Birdman

  VálaszTörlés
 6. Szia Birdman!

  A gyerekek egyik nagy kedvence a mókus, kár hogy nálunk nem szokott járni. Csak kirándulások alkalmával találkozunk vele.

  VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...