2010. január 2., szombat

Havazás az év első napjaiban!



A meteorológusok és időjósok újabb hidegfrontot és havazást ígérnek és jósolnak a hétvégére és a jövő hét elejére. Ilyenkor sokkal több eleséget fogyasztanak madárvendégeink! Több kedves olvasóm már nagyon hiányolja az etetői nyüzsgést, most nagy valószínűséggel újra benépesülnek.

6 megjegyzés:

  1. Szia Mammka!

    Mily öröm ez számomra is!! Nálunk még csak a hideg és szél érzékelhető! A lányok a havat már nagyon várják! A múltkori 2 napig tartott, bár egy nagy hóembert azért építettünk.

    VálaszTörlés
  2. Már én is nagyon várom a madárkákat, remélem, hogy megérkeznek az etetőre és sok képet készíthetek róluk! Minap az etető alatt egy balkáni gerle pár szedegette a kipotyogott magokat! Etetőre szálló vendéget még nem láttam, talán majd most!

    VálaszTörlés
  3. Szia Birdman!

    Minket ma reggel 5 cm hó és közepes nagyságú madárraj fogadott. A fényviszonyok még nem a legszuperebbek de távcső, fényképező előkészítve!
    Nálunk az almafán éjszakázott egy balkáni gerle pár elég dermedten üldögéltek.

    Sikeres madármegfigyelést!!
    3Gracia

    VálaszTörlés
  4. Szia 3Gracia!

    Nálunk nem esett a hó, de igen hideg van. Ma reggel az etető közelében egy fán seregnyi tengelicet láttam. Az etetőt szerintem még nem fedezték fel, lévén, hogy nem régen lett kihelyezve! "Csalinak" kitettem arra a fára, amin az etető is van egy diófüzért! Megtörtem a diót, és felfűztem őket tűvel egy erős cérnaszálra. Remélem, hogy bevállik!

    Üdv.: Birdman

    VálaszTörlés
  5. Szia Birdman!

    Nagyszerű a hozzáállásod és kitartásod. Nálunk tavaly egyszerre 30-40 tengelic is evett, idén viszont alig, ma sikerült másodszor lencsevégre kapnom. Sok még a természetes helyen fellelhető táplálék, de a tél még csak most kezdődik. Gondolom holnaptól,neked is már csak a hétvégék maradnak ezen időtöltésre. Én a feleségemet és a lányokat szoktam faggatni a napi helyzetről.

    üdv
    3Gracia

    VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...