2009. december 22., kedd

Az alma mint madárcsemege.



" Az alma a madaraknak nagyon finom étel, ezért ősszel ne szedjétek le az összes almát a fáról" idézet Zsófia lányomtól(8 éves)


Az almafán hagyott néhány alma, fontos csemege a rigóféléknek, de sok más madár is fogyaszt belőle. A kék cinegék is gyakran falatoznak e lédús gyümölcsből. Az etetőre kihelyezett alma, szőlő is nagy kedvenc lehet.



5 megjegyzés:

  1. Köszönöm,valahogy az almát mindig kifelejtem,de ezentúl figyelni fogok rá.
    Csodásak a fotóid!!!!!!Olyan kedves kis teremtmények a madarak!

    VálaszTörlés
  2. Eddig még én sem tettem almát a madaraknak a kertbe, de ezentúl figyelni fogok rá. Képzeljétek, már nem csak verebeim, széncinkéim és kékcinkéim vannak, megjelentek a barátcinegék és a tengelicek is! Tegnap egy rigó is ült a cseresznyefán, de sajnos nem jött beljebb a kertbe... Talán majd legközelebb!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Mammka és Annás,

    abban biztosak lehetünk, hogy a madárkáink ilyen szeretet mellett a hideg napokat is átvészelik és nekünk nincs más dolgunk, csak gyönyörködni bennük! Örülök, hogy a Ti életetekben is ilyen fontos szerepet töltenek be a madarak!

    VálaszTörlés
  4. Nálam valahogy nem eszik meg az almát a madarak. vizet viszont szoktam kitenni egy tálba.Én is nagyon szeretem figyelni őket, nap mint nap.

    VálaszTörlés
  5. Szia Arien!

    A lényeg a gondoskodás!! .. és az eredmény kölcsönös.

    VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...