2010. január 5., kedd

Ez történt egy éve...


Ma sajnos én sem lehettem az ablak előtt, pedig Zsófi lányom (8éves) jelezte, hogy sok madarat látott és néhányat le is fényképezett a tőlem örökölt fényképezővel, melyet nagy becsben tart. Hát nem a legtökéletesebbek, de nem ez számít, amint letöltöm őket, majd megosztom veletek.

Viszont egyik nap megtaláltam néhány tavaly januárban készített felvételt, ahol jól látszik hogy a kert végében (kb.50 méter a háztól) az egyik magasra nőt akácfán,  mennyi tengelic pihenget és sütkérezik a napon.

14 megjegyzés:

  1. Hűűűűű!Bárcsak idén is jönnének ennyien!Igaz,még bőven van a télből.
    Milyen édes a lánykátok!Már ő is meg van "fertőzve".:)

    VálaszTörlés
  2. Hát igen, csak azt vettem észre, hogy áll a teraszajtó előtt a fényképezővel, mint az apukája, és lelkesen fényképezget! : ) Kérdeztem is Tőle, hogy talán természetfotós lesz-e, ha nagy lesz?, mire közölte, hogy bár most ezzel foglalkozik, inkább festeni szeretne, mint én... : )
    szép napot kívánunk Neked, Mammka!

    VálaszTörlés
  3. Szia 3Gracia!

    Az otthoni e-mailcímetekre elküldtem az ígért képeket. Ha sikerül megnézni, akkor kérek véleményt vagy kritikát az etetőkről! :)
    Ma megcsináltam azt, amit mondtam, kitettem jó magasra a már említett - és a képeken látható - madárcsalogató etetőt, remélem észreveszik.
    És a szenzáció: Ma reggel 2 cinege végre rászállt az etetőre. Az egyik az etetőből evett, valószínűleg diót, a másik pedig a difüzért csipegette. Remélem, hogy "elmondják" a többieknek, hogy az én kertem milyen finomságokkal várja őket! :)

    Üdv.: Birdman

    VálaszTörlés
  4. Milyen szép lett a blog háttere!!!:)Nagyon tetszik!
    Gabi: Azért ez olyan jó,hogy mindkettőtöktől kapott a lánykátok és biztosan a többiek is indíttatást: madársteretetet-fotózás és a festést.Végülis egy lányhoz jobban illik a díszítőfestés.

    VálaszTörlés
  5. Szia Mammka!

    A természet szeretete mindegyik gyermekben egy kis art behatással egyesül. Ha sikerül felteszem a képeit,amit fényképezett! ..ja és rajzolt is egy madara, azt is megpróbálom feljuttatni a számítógépre.

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok!

    Én is regisztráltam ide, a "blogvilágba". El is kezdtem egy blogot írni, még nagyon kezdetleges, szép sorjában majd írogatok. Itt a címe: www.zoldpont.blogspot.com

    3Gracia! Elküldtem ismét a képeket(az általad megadott céges e-mailre), sikerült őket megnézni?

    VálaszTörlés
  7. Szia Birdman!

    Érik a kitartás gyümölcse és ez csak fokozódni fog. Várom a képeket és a további.. (most látom hogy rendszeres olvasónak jelölted magad!!! üdv)... megjegyzéseket. Ha reggel beértem a helyemre rögtön megtekintem a fotókat és aztán egyeztetünk..

    üdv
    3Gracia

    VálaszTörlés
  8. Szia 3Gracia!

    Várom majd a képekről a véleményedet. Tetszik az új blogháttér, mutatós lett! Még nem is említettem: Ma is megjelent a kertünk környékén a karvaly, ismét volt nagy menekülés a kismadarak részéről. Úgy láttam, hogy a karvaly hoppon maradt, nem sikerült zsákmányt ejtenie. A legjobb az, hogy amikor nem sikerült elkapnia egyetlen madarat sem, akkor megpihenni a mi szilvafánkra tért. Igen ám, de a fa alatt én pont az új etetőt eszkábáltam, a karvaly lenézett rám és már röppent is tovább. Azért jó volt ilyen közelről látni!

    Üdv.: Birdman
    Ui.: Remélem, nem gond, hogy rendszeres olvasónak jelöltem magam, de hát nincs mit tenni, nagyon jó a blog! :)

    VálaszTörlés
  9. Szia Birdman!

    Nagy örömömre szolgált!!!!!
    Én már jártam az induló blogodon!

    Természet őrültek..........!!

    üdv:
    3Gracia

    VálaszTörlés
  10. szia Mammka,
    bár láttam, hogy Peti válaszolt már Neked, de azért még én is hozzáfűznék valamit az előző gondolatmenethez... : ) Már a legkisebb lány (Emmus, 2,5 éves) is szeret festeni, ezt ma be is bizonyította, mikor is kinyomta a földre, asztalra, hintalóra... (még sorolhatnám) az egész tubus festékemet. Egy szerencséje van: a két tubusból a fehéret választotta, nem a bordót! : )

    VálaszTörlés
  11. ... és örülünk, hogy tetszik a háttér!

    VálaszTörlés
  12. Szia! Hááát,először gondolom,hogy nem a művészpalántát láttad a legkisebbedben.:)

    VálaszTörlés
  13. Kedves 3Gracia!

    Mammkánál akadtam rá erre a blogra!
    Nagyon szeretem a madarakat nézegetni és ha valami "újat" látok megjegyzem a küllemét, alakját, tollazatát és már bújom is a határozót!
    Sajnos a társasházhoz nincs kert:-(, de a szomszédságunkban a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságához tartozik egy kis(mini)erdő, onnan hallok madárfüttyöt:-))

    Jöttem rendszeres olvasónak!
    További örömteli blogolást!

    VálaszTörlés

Gyurgyalag pár

Gyurgyalag pár

Én mint madárbarát...